Fit Tovenares
Volg mij
Runderstoofpot met Zuurkool

Runderstoofpot met Zuurkool

Rundvlees en zuurkool is voor mij de perfecte combinatie. De stukjes gedroogde pruim zorgen voor een hemelse smaak. Bereid deze heerlijke runderstoofpot met zuurkool als lunch en geniet!

Rundvlees is een geweldige bron van eiwit, ijzer en zink, en het bevat weinig vet in vergelijking met varkensvlees. Een gezond dieet moet zeker af en toe wat rundvlees bevatten. In mijn gezonde recepten gebruik ik mager rundvlees, zoals filet, lende of rumpsteak. In dit recept gebruikt ik rumpsteak.

Misschien hoef ik de voordelen van zuurkool niet te benadrukken. Gekookte zuurkool is makkelijker te verteren en bevat ondanks het kookproces een hoop vezels, vitaminen en mineralen. Het zorgt voor een goede balans van de darmflora. Maar let op als je sterk reageert op histamines, dan is dit recept misschien niet de beste keus voor jou.

Deze maaltijd is ook nog eens zeer voedzaam, het bevat slechts 290 kcal en maar liefst 31 gram eiwit per portie. Serveer het op zichzelf, met volkoren brood, volkoren knoedels of een ander favoriet bijgerecht.

Een geweldige tip voor een gezonde lunch in het weekend, toch?

Ingrediënten

  • 500 gr rundvlees
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 800-900 gr zuurkool
  • 2 el avocado/kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 50 gr gedroogde pruimen
  • 250 gr champignons (optioneel)
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tot 2 tl zeezout
  • water

Instructies

  1. Fruit in een grote pan de gesnipperde ui met knoflook in 2 eetlepels hete olie.
  2. Als de ui bruin begint te worden, voeg dan het in stukjes gesneden rundvlees toe en roer door.
  3. Breng op smaak met kruiden en zout en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin.
  4. Voeg daarna 300 ml water toe, gesneden pruimen, gewassen zuurkool en, indien gewenst, gesneden champignons.
  5. Mix alles bij elkaar, dek de pan af en laat het 30 tot 40 minuten koken.
  6. Check en roer regelmatig even door. Voeg zonodig meer water toe zodat het vlees met de zuurkool niet aanbrandt.
  7. Serveer het vlees met de zuurkool op zichzelf, met gebakken volkorenbrood met een knoflook smeersel, of ander soort garnering.
Bereidingstijd50 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën290 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel6 g
Eiwit31 g
Vet12 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen