Fit Tovenares
Volg mij
Suikervrije Eiwitrijke “Chocolade”

Suikervrije Eiwitrijke “Chocolade”

Suikervrije eiwitrijke 'chocolade' is een heerlijk, caloriearm alternatief voor echte chocolade, met maar een kleine hoeveelheid koolhydraten en vetten. Je hebt geen chocolade, cacaoboter of andere vetrijke ingrediënten nodig om het te bereiden. Kijk zelf maar hoe eenvoudig het is om deze chocolade thuis te bereiden.

Deze gezonde eiwitrijke chocolade bestaat enkel uit eiwitpoeder met chocoladesmaak, cacao en melk. Je kunt elke soort melk (ook op plantaardige basis) voor dit recept gebruiken, maar ik bereikte het beste resultaat door halfvolle koemelk toe te voegen. Bestrooi de chocolade met optionele ingrediënten zoals cranberry's, kokos of noten.

Natuurlijk, zoals je zal merken, lijkt de textuur niet echt op die van chocolade, maar je zal vast en zeker zien waarom het toch de moeite waard is om dit recept eens uit te proberen. In principe is het een bevroren dessert dat veel weg heeft van de smaak van chocolade, maar dan met gunstigere voedingswaarden - het is rijk aan eiwitten en bevat weinig calorieën, koolhydraten en vet. En dat is precies waar je naar op zoek bent tijdens een dieet, toch? Zelfs als je alles in je eentje opeet, hoef je je niet schuldig te voelen.

Probeer dit gemakkelijke recept voor gezonde chocolade eens uit en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond.

Ingrediënten

  • 1 schep (35 gr) chocolade proteïne
  • 120 ml melk
  • 2 el cacao (Ik raad deze aan)
  • geraspte kokos, cranberries, noten (naar smaak)

Instructies

  1. Mix in een kom of shaker de proteïne poeder, melk en cacao grondig.
  2. Als je ongezoete proteïne poeder gebruikt, raad ik aan om wat stevia toe te voegen.
  3. Giet dit mengsel in een bakje/vorm en zet 5 minuten in de vriezer zodat het gedeeltelijk opstijft.
  4. Haal uit de vriezer en bestrooi met geraspte kokos, noten, cranberries of ander soort strooisel, en zet terug in de vriezer.
  5. De chocola zou na 20 minuten klaar moeten zijn - daarna kun je het in stukken breken en opeten.
  6. Bewaar in de koelkast.
Bereidingstijd7 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën30 Kcal
Koolhydraten2 g
Vezel1 g
Eiwit5 g
Vet0 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen