Fit Tovenares
Volg mij
Wortel-peterselie 'Noedels' met Basilicumpesto

Wortel-peterselie 'Noedels' met Basilicumpesto

Heb je zin in een snelle, gezonde en lekkere maaltijd, maar heb je geen pasta meer in de voorraadkast staan? Dankzij mijn recepten leer je niet alleen gezond te koken, maar ook te koken met beschikbare ingrediënten, zodat je altijd van een lekkere maaltijd kan genieten. Je hebt vast en zeker wortel en peterselie in de keuken, dus laat je inspireren door dit heerlijke, gezonde recept.

Wortel-peterselie 'noedels' met basilicumpesto is een eenvoudig vegetarisch alternatief voor klassieke pasta, en als je van de heerlijke smaak van pesto houdt, zal je dit recept zeker kunnen waarderen. Geniet van deze voedzame, vegetarische versie van noedels.

Basilicumpesto is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse keuken, en Italianen weten precies waarom. De overheerlijke smaak is onmiskenbaar en de gezonde ingrediënten, in de vorm van vergine olijfolie, basilicum, walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas, ondersteunen de spijsvertering en algemene gezondheid. Terwijl ik deze combinatie beschrijf loopt het water mij al in de mond.

Deze caloriearme vegetarische noedels met basilicumpesto zijn ook dieetvriendelijk. Een bord vol met deze heerlijke noedels kan worden uitgebreid met ham, tonijn of geraspte kaas. Het is een geweldig en eenvoudig vegetarisch diner, middagsnack of lunch. Ik raad aan om een spiraalsnijder te gebruiken om de groente om te toveren tot noedels.

Ingrediënten

  • 500 gr wortel
  • 250 gr peterselie
  • 100 gr kaas (optioneel)
  • Pesto:
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr walnoten (Ik raad deze aan)
  • 60 gr verse basilicum
  • 120 ml olijfolie
  • 50 gr geraspte kaas
  • zeezout en zwarte peper (naar smaak)

Instructies

  1. Rasp met behulp van een rasp of schiller de wortel en peterselie in “spaghetti”.
  2. Blend in een blender alle overige ingrediënten, behalve de peper en zout, tot een gladde substantie.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Mix de pesto met de bereide groenten, bestrooi met geraspte kaas en serveer.
  5. Bewaar de overgebleven pesto in de koelkast in een bakje met afgesloten deksel.
Bereidingstijd15 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën445 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel6 g
Eiwit10 g
Vet40 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen