Zalm in Teriyakisaus met bulgur
Geen idee wat je deze keer met zalm moet maken? Probeer dan eens dit geweldige recept. Op deze zalm in Teriyakisaus met bulgur word je vast en zeker meteen verliefd, vanwege zijn perfecte smaak. En wil je weten welk ander voordeel dit recept heeft, naast de perfecte smaak? Hij is klaar in minder dan 25 minuten!
De originele Teriyakisaus komt uit de Japanse keuken. Deze versie is enigszins aangepast, omdat ik wilde dat de saus zoveel mogelijk ingrediënten zou bevatten die makkelijk beschikbaar zijn, maar tegelijkertijd net zo zou smaken als het origineel. Nou, ik kan zeggen dat ik er na de eerste hap al verzot op ben. De saus is namelijk heerlijk zoet en pittig en past goed bij zalm. Tegelijkertijd is hij heel eenvoudig te bereiden - je mengt alles gewoon door elkaar en giet het rechtstreeks over de zalm in de pan. Kun je niet alle ingrediënten voor de saus vinden? Geen probleem. Je kunt de rijstazijn gewoon vervangen door balsamicoazijn of citroensap. En als je niet van te zoete sauzen houdt, roer er dan gewoon een eetlepel honing door. Vind je bulgur niet lekker, of heb je het niet in huis, gebruik dan gerust een ander favoriet bijgerecht - of het nu een salade is, of een portie boekweit, rijst, couscous of quinoa.
Dit gezonde recept voor zalm in Teriyakisaus met bulgur zal je ook bevallen vanwege zijn hoge gehalte aan eiwitten en vezels. Bovendien bevat het, hoewel het een zalmgerecht is, niet veel calorieën. Het bevat tevens een grote hoeveelheid sporenelementen, bijvoorbeeld mangaan, selenium, magnesium, vitamine B12, niacine en vele andere.
Nogmaals, heb je geen idee hoe je de zalm nu weer moet bereiden en heb je een beetje haast, dan raad ik deze optie zeker aan. Begin dus maar meteen met het bereiden van het recept, ik weet zeker dat je er dol op zult zijn :)
Ingrediënten
- 300 gr. zalmfilet
- 150 gr. droge bulgur (of een ander bijgerecht)
- 1 tbsp sesamzaadjes
- 1 lente-ui
- voor de Teriyakisaus:
- 60 ml sojasaus
- 1-2 tbsp honing
- 1 tbsp rijstazijn (of balsamico-azijn)
- 1/2 tsp zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 tbsp water
- 1 tsp geraspte verse gember
- 1/4 tsp zwarte peper
Instructies
- Bedek de bulgur met tweemaal de hoeveelheid kokend water, doe er wat zout bij en dek de pan af. Laat 10-15 minuten afgedekt staan totdat al het water door de bulgur is opgenomen.
- Verwijder het vel van de zalm en leg de vis in een diepe pan met antiaanbaklaag. De pan hoeft niet geolied te worden, de zalm wordt in zijn eigen vet gegrild. Heb je echter een andere soort braadpan, voeg dan gerust wat olie toe.
- Bak de zalm ongeveer 5 minuten aan beide kanten.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom.
- Schenk de bereide saus over de zalm in de pan en laat het geheel vervolgens nog 2 minuten in de saus koken. Keer de zalm halverwege om.
- Serveer de zalm met de saus samen met de gekookte bulgur, en bestrooi het gerecht aan het eind met gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.
Bereidingstijd | 25 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 566 Kcal | |
Koolhydraten | 57 g | |
Vezel | 15 g | |
Eiwit | 51 g | |
Vet | 10 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkZuivelvrijEivrijEiwitrijke ZalmreceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenEivrije Diner- en LunchreceptenDiner- en Lunchrecepten met ZalmGlutenvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!