Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken bloemkool met broccoli in kaassaus

Gebakken bloemkool met broccoli in kaassaus

Zin in een lichte en warme avondmaal? Bereid dan dit simpele recept voor gebakken bloemkool met broccoli in kaassaus. Je zult er ongetwijfeld van genieten :)

Behalve als avondmaaltijd, kun je gebakken bloemkool met broccoli in kaassaus bijvoorbeeld ook serveren als bijgerecht bij vis of vlees. Het recept is heel eenvoudig, dus als je maar 15 minuten de tijd hebt voor het bereiden van het avondeten, ga er dan voor. Het enige dat je hoeft te doen, is de ingrediënten te mengen en je oven doet de rest van het werk. Et voilà - een eenvoudig en smakelijk groentegerecht is geboren.

Bovendien is gebakken bloemkool en broccoli in kaassaus een relatief dieetvriendelijk recept vol eiwitten. Daarnaast bevat het ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid vezels. 1 portie bevat ongeveer 15 g koolhydraten. Helemaal niet slecht, ook niet voor mensen die moeten letten op de inname van koolhydraten.

Niet iedereen houdt van de smaak van bloemkool of broccoli, maar ik denk dat iedereen verliefd zal worden op de ingrediënten in dit recept. De groentes worden gebakken in een romige kaassaus, waardoor ze een onweerstaanbare smaak krijgen. Je kunt de gebakken bloemkool met broccoli in kaassaus verrijken met tonijn, stukjes kip, tofu of peulvruchten.

Ingrediënten

  • 500 gr. bloemkool
  • 500 gr. broccoli
  • 400 gr. yoghurt (met een vetgehalte van minimaal 3%)
  • 1 tsp zout
  • 2 eieren
  • 150 gr. geraspte mozzarella (of een andere kaassoort)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 tsp gemalen zwarte peper
  • verse kruiden (naar smaak)

Instructies

  1. Meng in een grote kom de yoghurt met de eieren, geraspte kaas, geperste teentjes knoflook, specerijen, kruiden en zout.
  2. Haal de bloemkool en de broccoli uit elkaar en snij in roosjes. Was ze en snij in kleine stukjes.
  3. Meng de groentes door de bereide saus en doe het geheel in een ovenschaal (ongeveer 35 x 25 cm).
  4. Bak gedurende 40-50 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd60 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën251 Kcal
Koolhydraten15 g
Vezel7 g
Eiwit24 g
Vet9 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen