Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken gierst met champignons en sardientjes

Gebakken gierst met champignons en sardientjes

Een eenvoudig recept, rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen (met name vitamines B, vitamine D, selenium, fosfor, koper, calcium, ijzer, magnesium en zink). Door gierst als basisingrediënt te gebruiken, bevat het geen bloem of gluten, waardoor ook mensen met coeliakie heerlijk kunnen genieten van dit gezonde gerecht. Deze gezonde gebakken gierst met champignons en sardientjes smaakt nog beter als het even in de koelkast heeft gestaan. Je kunt het dus een aantal dagen van tevoren maken. Gebruik dan wel een dubbele hoeveelheid ingrediënten.

Deze gezonde, hartige giersttaart is geweldig als ontbijt, lunch of avondmaal. Bovendien is hij makkelijk mee te nemen als smaakvolle snack onderweg. Kortom, je kunt het op elk moment en op elke plek eten. Daarnaast bevat deze hartige taart met sardientjes weinig calorieën en koolhydraten. Je hoeft je na het eten dus niet schuldig te voelen. In tegendeel, dit gerecht voedt je lijf met veel gezonde voedingsstoffen en eiwitten. Dankzij de eiwitten behoud je lang een verzadigd gevoel en voorkom je dat je gedurende de dag gaat snacken.

Geniet van deze gezonde versie van de hartige taart, gemaakt van gierst en champignons. Ontdek zelf dat gezonde maaltijden niet alleen smaakvol zijn, maar dat je je na het eten ook nog eens geweldig voelt. Verzadigd, energiek en gezond :)

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 1/2 cup gierst
  • 3/4 cup water
  • 300 gram champignons
  • 2 eieren
  • 150 gram sardientjes (bijvoorbeeld in water of olie)
  • 40 gram geraspte mozzarella
  • 1/2 ui

Instructies

  1. Kook de gierst in 180 ml water, totdat de gierst zacht is. Meng de gierst vervolgens met de eieren, geraspte kaas, afgegoten sardientjes en fijngehakte champignons en uitjes. Giet het mengsel daarna op een bakplaat met bakpapier (bepaal zelf de afmeting, afhankelijk van hoe hoog je de pudding wilt maken). Bak de pudding voor 40-45 minuten op 180 °C, totdat hij goudbruin is. Laat de pudding na het bakken minstens 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Bereidingstijd55 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën355 Kcal
Koolhydraten14 g
Vezel3 g
Eiwit35 g
Vet17 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen