Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Appelsandwich met Pindakaas

Gezonde Appelsandwich met Pindakaas

Een super makkelijke, heerlijk en gezond dessert die je ook als ontbijt of ochtendsnack kunt gebruiken. Dankzij de pindakaas stilt deze 'appelsandwich' je honger en heb je genoeg energie voor de hele ochtend.

Slechts vier ingrediënten zijn genoeg voor dit makkelijke recept. Het zijn eigenlijk gewoon plakjes appel in laagjes, afgewisseld met notenboter, rozijnen en kaneel. Deze appelsandwich bevat gezonde vetten, en een aanzienlijk gehalte vezel. Uiteindelijk kan je de pindakaas in dit recept vervangen door cashewboter of amandelboter (Ik raad deze aan) .

Samen met kaneel en een handjevol rozijnen, is deze appellekkernij letterlijk onweerstaanbaar. Eenvoud werkt vaak het beste.

Pindakaas van hoge kwaliteit (bij voorkeur biologsch, zonder toegevoegde suikers en geharde vetten, met minimaal 90% pinda’s) heeft positieve effecten op de gezondheid. Niet alleen is dit voedsel rijk aan (gezonde) vetten, maar het is ook een grote bron van eiwit (30g per 100g!). Pindakaas bevat ook vitamine E, B1, B3, co-enzym Q10, foliumzuur, magnesium, kalium, zink en fosfor. Het heeft positieve effecten op het verlagen van de bloeddruk, hart-en vaatziektes en hartaanvallen. Indien regelmatig gegeten, verlaagt het met succes het risico op diabetes.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis.
  2. Smeer een beetje pindakaas op elk partje, strooi er fijngehakte noten of rozijnen over, en bedek met een ander appelpartje.
  3. Je kunt ook de sandwich met kaneel bestrooien.
Bereidingstijd5 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën275 Kcal
Koolhydraten25 g
Vezel7 g
Eiwit8 g
Vet16 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen