Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kaneelontbijtgranen (Glutenvrij)

Gezonde Kaneelontbijtgranen (Glutenvrij)

Ik heb mijzelf lange tijd afgevraagd hoe ik thuis mijn favoriete kaneelontbijtgranen kon maken, zonder een onnodig overdreven hoeveelheid suiker en bloem. En dit is het resultaat - het perfecte recept voor gezonde zelfgemaakte kaneelontbijtgranen, glutenvrij en bloemvrij, gemaakt van amandel, lijnzaad, kaneel, kokosolie en honing.

Deze kaneelontbijtgranen bevatten weinig koolhydraten, één portie bevat slechts 7g koolhydraten - heerlijk toch! En als je net zoals ik gek bent op kaneel, weet ik zeker dat je van dit recept gaat genieten. Ik heb het zelf vaak gemaakt, en ik moet zeggen dat ik nog geen betere zelfgemaakte ontbijtgranen heb geproefd. Het is ook nog eens gezond en voedzaam - wat heb ik nog meer nodig voor een speciale ochtend?

Ik moet ook zeggen dat het makkelijk te bereiden is, je hebt slechts zes ingrediënten nodig. Het lastigste onderdeel is waarschijnlijk het mixen van het deeg, maar geloof me, het is de moeite waard. Ik raad zeker de topping aan - als je geen suiker wilt gebruiken, kun je voor xylitol kiezen. Amandelmeel kan eenvoudig worden gemaakt door amandelen te verpulveren tot een fijn mengsel (of gebruik amandelmeel uit de winkel ).

Het interessante is dat de smaak van deze zelfgemaakte ontbijtgranen erg lijkt op de 'Classic Cini Mini's', zelfs nog beter. Kijk zelf maar!

Voordat je deze smakelijke ontbijtgranen gaat maken, wil ik je nog wat advies meegeven - dit recept is genoeg voor vier porties, maar je kunt de ingrediënten beter verdubbelen. Bedank me later maar :)

Ingrediënten

Instructies

  1. Roer in een kom het water door de lijnzaad.
  2. Voeg amandelmeel, kaneel, zachte (niet gesmolten) kokosolie en de zoetstof toe. Mix het deeg grondig.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het deeg hierop uit.
  4. Bedek het deeg met een tweede laag bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller - hoe dunner het deeg, hoe krokanter de ontbijtgranen.
  5. Verwijder de bovenste laag bakpapier van het deeg en bestrooi de ontbijtgranen met een mix van suiker en kaneel.
  6. Bak de ontbijtgranen 8 minuten op 175 graden.
  7. Haal het na 8 minuten uit de oven en snij in kleine stukjes.
  8. Bak opnieuw gedurende 2 tot 5 minuten - de exacte baktijd hangt af van de dikte en je oven.
  9. Check regelmatig tijdens het bakken om aanbranden te voorkomen.
  10. De uiteindelijke ontbijtgranen moeten lichtbruin van kleur zijn.
Bereidingstijd25 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën248 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel3 g
Eiwit8 g
Vet20 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen