Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kipfilet met Ananas in Kaassaus

Gezonde Kipfilet met Ananas in Kaassaus

Wie houdt er niet van de heerlijke combinatie van kip met ananas? Deze overheerlijke kipfilet met ananas in een lekkere kaassaus is perfect als een gezonde lunch of diner. En het leukste is dat je dit gerecht gewoon in de uitgeholde ananas zelf kan serveren!

Deze gezonde maaltijd met een exotische twist zit boordevol eiwit. Serveer het met je favoriete bijgerecht of op zichzelf. In plaats van amandelen, kun je ook cashewnoten gebruiken om wat extra knapperigheid toe te voegen. Als je van selderij houdt, raad ik je aan om dat ook toe te voegen.

Ananas bevat mineralen zoals kalium, magnesium, calcium, fosfor, zink en ijzer. Het bevat ook ferulazuur en foliumzuur, mangaan en plantensterolen die bijdragen aan het verlagen van cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat ananas oplosbare vezels die een positief effect hebben op de werking van de darmen, vitamine B12, E en vitamine C, die het immuunsysteem een boost geeft. Bovenal is de meest waardevolle eigenschap van de voedingsstoffen in ananas het ontstekingsremmende enzym “bromelaïne”. Het helpt aanslag in de bloedsomloop op te lossen, met een lagere bloeddruk en betere bloedstolling als resultaat. Bromelaïne verbetert ook de spijsvertering en versnelt de vetverbranding.

Ingrediënten

  • 800 gr kipfilet
  • 400 gr ananas
  • ½ ui
  • sla
  • handje amandelen (in stukjes gehakt) (Ik raad deze aan)
  • 2 stelen bleekselderij (optioneel)
  • peterselie
  • 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • Dressing:
  • 5 el melk
  • 150 gr zachte kaas (bijv. blauwe kaas)
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Fruit de gesnipperde ui in een eetlepel kokosolie.
  2. Voeg de gesneden kip toe en roerbak tot een goudbruine kleur.
  3. Meng in een kom, als het vlees klaar is, met de klein gesneden ananas, amandelen en (optioneel) de gesneden bleekselderij en peterselie.
  4. Warm in een klein pannetje de melk op en smelt de zachte kaas er door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de warme dressing over de kipsalade en serveer met rijst, couscous, bulgur quinoa, of gewoon zo.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën504 Kcal
Koolhydraten15 g
Vezel4 g
Eiwit54 g
Vet24 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen