Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Koolraapfrietjes

Gezonde Koolraapfrietjes

Nadat je deze gezonde koolraapfrietjes hebt geprobeerd, weet ik zeker dat je nooit meer voor gewone frietjes zal kiezen. Probeer ze als een romantisch, gezond en snel diner. Ik weet zeker dat jouw geliefde deze koolraapfrietjes meer zal waarderen dan een collectie vlinders.

Frietjes worden al langer niet alleen meer van aardappelen gemaakt. Gezonde groentefriet is eenvoudig en snel te bereiden, van bijvoorbeeld koolraap. Koolraap is een uitstekende bron van voedingsstoffen, want het bevat magnesium om je lichamelijke activiteit te stimuleren. Koolraap helpt ontstekingen te bestrijden, vermindert het risico op diabetes en is ook gunstig voor gewichtsverlies, om je slanke figuur te behouden.

Als je deze caloriearme koolraapfrietjes heerlijk kruidt, worden ze vast onderdeel van jouw dagelijkse menu. Voeg ze toe als bijgerecht aan vis of vlees, of geniet samen met vrienden van deze frietjes als snack met een lekkere dip. Je zal zelf zien dat je gewone aardappelfriet niet meer mist.

Geschikt als een geweldige caloriearme snack of als een licht diner. Warme frietjes geserveerd met gewone yoghurt, een eigengemaakte knoflookdip of andere dip.

Ingrediënten

  • 2 koolrapen
  • snufje zeezout
  • kruiden (naar smaak. Aangeraden: gemalen zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder)
  • 1 tl olijfolie

Instructies

  1. Schil de koolraap en snijd in frietjes.
  2. Doe de gesneden koolraap in een kom, besprenkel met zout (om eventueel vocht eruit te trekken) en laat ongeveer 20 minuten staan.
  3. Deze stap kan worden overgeslagen, maar dan worden de frietjes minder krokant.
  4. Giet na 20 minuten het water af, meng de koolraap frietjes met olijfolie, kruiden naar smaak en verspreid op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak de koolraap frietjes op 200 graden gedurende 25 minuten tot ze bruin worden.
  6. Serveer de warme frietjes op zichzelf, met yoghurt of andere dips.
Bereidingstijd45 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën20 Kcal
Koolhydraten5 g
Vezel6 g
Eiwit3 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen