Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde zalm met citroen en rozemarijn

Gezonde zalm met citroen en rozemarijn

Een makkelijk en snel recept met zalm? Probeer deze eens: gezonde zalm met citroen en rozemarijn. Een smaakvolle en voedzame lunch of avondmaal. Het gerecht bevat weinig koolhydraten, maar veel eiwitten en gezonde vetten. En aangezien zalm snel is bereid, is dit gezonde recept al binnen 15 minuten klaar. De kans is ook nog eens groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Probeer dit recept, ik weet zeker dat het door zijn eenvoud een van je favoriete zalmgerechten zal worden.

Deze gezonde citroen-rozemarijn zalm is een van die gerechten waar we naar grijpen als we niet veel tijd hebben om te koken. Het is erg makkelijk te bereiden en je hebt er alleen maar eenvoudige ingrediënten voor nodig. Bovendien smaakt hij overheerlijk. De combinatie van citroen met rozemarijn is perfect. Dit gerecht is echter niet alleen geweldig vanwege de smaak, maar ook vanwege de voedingswaarden. We weten allemaal wel dat zalm rijk is aan omega 3- en 6-vetzuren. Daarnaast bevat het een grote hoeveelheid spoorelementen.

Als het kan, gebruik dan geen kweekzalm. In kweekzalm zitten namelijk minder voedzame stoffen, meer vetten en het is vaker verontreinigd dan wilde zalm.

Je kunt de gebakken zalm combineren met een salade, of met quinoa, gebakken aardappels of een van je andere favoriete bijgerechten. Bon appetite!

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel (tbsp) olijfolie
  • 1/3 cup groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels (tbsp) fijngehakte rozemarijn
  • 1/4 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel (tsp) zeezout

Instructies

  1. Was de zalm, besprenkel het aan alle kanten met olijfolie en bestrooi met zout en kruiden.
  2. Leg de zalm in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Dek de pan af en laat de zalm 3 - 4 minuten sudderen.
  4. Draai de zalm om en laat nog eens 3-4 minuten in afgedekte pan stomen.
  5. Leg de zalm in een bakje met deksel.
  6. Doe groentebouillon, citroensap en fijngehakte rozemarijn in de pan waarin je ook de zalm hebt gebakken. Laat de saus minstens 1 minuut sudderen.
  7. Leg de zalmfilets in de pan met de saus, doe het deksel op de pan en laat de filets 2 -3 minuten liggen.
  8. De zalm kan daarna worden opgediend met bruine rijst, salade, couscous, bulgur of quinoa. Giet er de rest van de saus overheen.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën360 Kcal
Koolhydraten2 g
Vezel0 g
Eiwit42 g
Vet20 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen