Fit Tovenares
Volg mij
Kokos-Bloemkool 'Risotto' zonder Rijst

Kokos-Bloemkool 'Risotto' zonder Rijst

Dit recept vergt een moment van reflectie, maar alleen om te begrijpen dat de combinatie van kokos met bloemkool echt mogelijk is. Probeer deze exotische, maar erg gezonde en heerlijke kokos-bloemkoolrisotto zonder rijst, ook geschikt voor veganisten.

Niet alle rijst is echt rijst. Dit recept lijkt misschien op risotto, maar is volledig vrij van onnodige koolhydraten, zodat je slanke figuur er niet onder zal lijden. Juist het tegenovergestelde, het voorziet je lichaam van de nodige voedingsstoffen en vitamines.

Bloemkool stimuleert de spijsvertering, bevat een hoop vitamines, mineralen en antioxidanten, en is daarnaast een goede hulp bij het voorkomen van darmkanker. Het ondersteunt de functie van de gewrichten, versterkt de nagels, gaat huidontstekingen tegen, stimuleert het afweersysteem en vermindert daarnaast de bloeddruk. Zoveel gezondheidsvoordelen in slechts één rijkgevulde kom kokos-bloemkoolrisotto**.

Ik houd ontzettend van kokos en daarom voeg ik het vaak toe aan zoete, maar ook hartige gerechten. Daarnaast ondersteunt kokos de werking van de hersenen, lever en spijsvertering. Dit recept combineert kokos met bloemkool voor een heerlijk verfijnde smaakcombinatie. Amandelen voegen smaak en de benodigde voedingsstoffen toe aan deze maaltijd, daarnaast helpen ze bij gewichtsverlies en beschermen ze tegen diabetes en hart- en vaatziekten.

Deze kokos-bloemkoolrisotto met een laag koolhydraatgehalte is een lichte, voedzame, gezonde en smakelijke lunch die eenvoudig bereid kan worden en snel op tafel staat. Na deze maaltijd blijf je de hele dag fit.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 1 kleine ui
  • 40 gr amandelen (Ik raad deze aan)
  • 50 gr geraspte kokos
  • 120 ml melk (kokosmelk)
  • 120 ml water
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • snufje gemberpoeder
  • snufje curry poeder

Instructies

  1. Fruit in een pan of wok de gesnipperde ui in gesmolten kokosolie.
  2. Snij de bloemkool fijn in “rijstkorrels” en voeg toe aan de pan. Roer door.
  3. Roer dan de fijngehakte amandelen en geraspte kokos erdoor.
  4. Kook 5 minuten en voeg dan water, melk (bij voorkeur kokosmelk), limoensap en kruiden toe.
  5. Kook de risotto totdat de bloemkool al het water heeft opgenomen (ongeveer 7 minuten)
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën408 Kcal
Koolhydraten7 g
Vezel11 g
Eiwit12 g
Vet34 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen