Fit Tovenares
Volg mij
Koolhydraatarme tomaten-frittata

Koolhydraatarme tomaten-frittata

Dit luchtige, koolhydraatarme tomaten-frittata recept is onweerstaanbaar voor elke liefhebber van ei en tomaat. Het is geschikt als ontbijt, diner of tussendoortje en het recept is super makkelijk te maken. Je moet deze koolhydraatarme tomaten-frittata echt eens proberen!

De Italiaanse keuken is niet voor niets zo populair. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Italië en lijkt op een quiche zonder korst. Het voordeel van een frittata is dat je het altijd kunt aanvullen met verschillende ingrediënten, afhankelijk van wat je lekker vindt of van wat je op dat moment in je koelkast of in je tuin hebt staan. Eierfrittata is een heel eenvoudig recept dat elke beginneling in de keuken kan maken.

Probeer deze frittata met tomaten als ontbijt, in plaats van een gebakken ei. En als het je lukt om verse eieren van de boerderij te krijgen en door de zon gerijpte tomaten uit de tuin, dan zul je versteld staan van de explosie van smaken.

Met dit lijstje van ingrediënten kun je 2 vullende porties maken; een portie bevat 230 calorieën en zit bomvol eiwitten. Zoals de naam van het recept al aangeeft, zitten er weinig koolhydraten in deze frittata. Als je er geen brood bij eet, maar kiest voor een salade bijvoorbeeld, dan is dit een fantastische koolhydraatarme maaltijd.

Tip: maak ook eens een frittata met champignons en prei! Dat is ook een geweldige combinatie en een van mijn persoonlijke favorieten.

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels (tbsp) melk
  • 2 eetlepels (tbsp) tomatenpuree
  • 3 eetlepels (tbsp) Parmezaanse kaas
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 theelepel (tsp) olijfolie
  • gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel (tsp) zeezout

Instructies

  1. Meng in een kom eieren, melk, tomatenpuree, zeezout, gemalen zwarte peper en een schepje gemalen Parmezaanse kaas.
  2. Verhit olijfolie in een diepe pan.
  3. Giet de eiermix in de pan.
  4. Dek de pan af en laat gedurende 5 minuten sudderen boven een middelgroot vuur, totdat het grootste deel van de frittata is gestold.
  5. Bestrooi de frittata met in stukjes gesneden cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas. Laat ongedekt doorkoken gedurende nog eens 5 - 7 minuten. Controleer regelmatig of de frittata niet aanbakt.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën230 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel2 g
Eiwit17 g
Vet15 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen