Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke gebakken kipnuggets in yoghurtkorst

Makkelijke gebakken kipnuggets in yoghurtkorst

Gezondere, maar daarom niet minder lekkere gebakken kipnuggets in yoghurtkorst, geserveerd met een overheerlijke yoghurt-mosterd saus. Dit simpele gerecht vind je vast en zeker overheerlijk ;)

Heb je onlangs nog genoten van nuggets in je favoriete fastfoodtent, maar voelde je je meteen daarna schuldig? Dan is dit recept echt iets voor jou. Het is niet nodig jezelf smaakvol eten te ontzeggen, als je maar kiest voor de gezondere versie. Van deze variant op de nuggets kun je zonder schuldgevoel genieten. Ik presenteer: gezonde kipnuggets. Na de eerste hap ben je verkocht. Bereid deze gezonde gebakken nuggets voor de lunch of voor de avondmaaltijd voor het hele gezin. Toen ik ze had gemaakt voor een familiefeestje, renden alle kinderen er direct op af om ze te proberen. Ze vonden het overheerlijk.

Voor de korst gebruik ik het liefst volkoren broodkruim, of een mix van volkoren broodkruim met gemalen amandelen. Mensen met coeliakie kunnen de nuggets paneren met gemalen amandelen of maïskruim, voor een volledig gluten-vrije versie. Deze gezonde kipnuggets zijn eiwitrijk en ze bevatten, vergeleken met de klassieke nuggets, slechts een minimale hoeveelheid vet.

Het recept is heel eenvoudig. Ontdek het zelf en probeer deze knapperige ovengebakken kipnuggets in yoghurtkorst. Vergeet ook mijn lichte yoghurt-mosterd saus met honing niet, want deze saus is de perfecte, smaakvolle toevoeging op dit recept. Ik adviseer je om vetvrije Griekse yoghurt te gebruiken, voor nog meer eiwitten.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilets
  • 200 gram volkoren broodkruim (of maïskruim / gemalen amandelen) (Ik raad deze aan)
  • 200 gram yoghurt
  • 1 theelepel (tsp) zout
  • 1 eetlepel (tbsp) knoflookpoeder
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels (tbsp) gemalen Parmezaanse kaas
  • Voor de saus:
  • 250 gram yoghurt
  • 2 eetlepels (tbsp) mosterd
  • 1 eetlepel (tbsp) honing

Instructies

  1. Was de kipfilets en snij ze in kleine stukjes. Meng yoghurt met zout, peper en gemalen Parmezaanse kaas in een kom. Besmeer de kipstukjes met de yoghurtmix en paneer ze vervolgens met volkoren broodkruim, maïskruim of gemalen amandelen. Leg de gepaneerde stukjes op een bakplaat met een stuk bakpapier en bak gedurende 30-35 minuten op 190 °C, totdat ze knapperig zijn. In het midden van de baktijd kun je ze een keertje omdraaien. Bereid de saus door yoghurt, mosterd en honing te mengen. Zet de saus voor het serveren nog even in de koelkast, zodat hij steviger wordt. Als bijgerecht kun je kiezen voor een salade, aardappels of rijst.
Bereidingstijd45 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën336 Kcal
Koolhydraten37 g
Vezel4 g
Eiwit40 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen