Fit Tovenares
Volg mij
Pruim-Kaneelballetjes (Glutenvrij, Suikervrij)

Pruim-Kaneelballetjes (Glutenvrij, Suikervrij)

Ongebakken balletjes zijn voor velen een favoriet dessert, vooral vanwege de gemakkelijke en snelle bereiding. Een ander voordeel is dat ze vaak zeer voedzaam en heel lekker zijn. Deze eenvoudige pruim-kaneelballetjes zijn geen uitzondering. Daarnaast zijn ze volledig glutenvrij en suikervrij en ook zeer geschikt als gezond kerstdessert.

Dankzij de gedroogde pruimen en haver zijn deze pruim-kaneelballetjes erg vezelrijk, goed voor stimulering van de spijsvertering. Samen met de amandelen en kokos leveren ze een flinke hoeveelheid voedingsstoffen en wekken ze tegelijkertijd je eetlust op. De geur van kaneel zal alle liefhebbers van deze heerlijke specerij behagen. Aan het einde kan je de balletjes bestrooien met kokossnippers, waardoor ze mooi te presenteren zijn.

Zoals ik in het begin al zei, kan ik me deze gezonde balletjes ook voorstellen als een gezond, snel en lekker dessert aan de kersttafel. In dat geval kun je er speculaaskruiden aan toevoegen en zo het kerstgevoel vergroten. Een gezond dessert in de vorm van deze verfijnde hapjes zal zeker van pas komen tijdens de feestdagen.

Maak je dagelijkse inname van vezels compleet met deze lekkere, gezonde balletjes zonder toegevoegde suiker.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine.
  2. Vorm het mengsel in balletjes en rol ze door de geraspte kokos.
  3. Leg de balletjes een paar uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
Bereidingstijd10 minuten
Levert12 balletjes
Voedingswaarde / 1 balletje
Calorieën92 Kcal
Koolhydraten11 g
Vezel3 g
Eiwit2 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen