Fit Tovenares
Volg mij
Speltcrêpes met chocolade, ricotta en warme frambozen

Speltcrêpes met chocolade, ricotta en warme frambozen

Deze perfecte combinatie van speltcrêpes met chocolade, ricotta en warme frambozen, met een beetje kokos en warme frambozen, blazen je omver. Als je van zoete gerechten houdt, dan worden deze crêpes vast en zeker je favoriete gezonde recept. Deze gezonde crêpes gemaakt van speltmeel, met een kokos-kwarkroom zijn het ideale ontbijt voor het weekend.

Volkoren speltmeel is makkelijker te verteren dan de standaard witte meel en bevat meer eiwitten en vezels. Het bereiden van deze chocolade crêpes is eenvoudig. Besmeer de gebakken crêpes met ricottaroom, kwark (of roomkaas) en kokos. Een geweldige smaakcombinatie die perfect past bij deze chocoladecrêpes. De warme frambozen erbovenop zijn de kers op de taart; of nou ja, de framboos :)

Als je geen kwark kunt vinden in de supermarkt, dan kun je ook roomkaas gebruiken. En speltmeel kun je vervangen door volkorenmeel. Natuurlijk kun je deze speltcrêpes met chocolade ook in een andere variant maken. Kies het fruit en de roomvulling die je lekker vindt. Ik raad je echter aan om in elk geval ook deze combinatie eens te proberen. Ik weet zeker dat je hem lekker vindt!

Ingrediënten

  • Voor de crêpes:
  • 600 ml melk
  • 250 gram volkoren smeltmeel (of volkoren meel)
  • 3 eetlepels (tbsp) cacaopoeder (Ik raad deze aan)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 150 gram ricotta (vetarm)
  • 200 gram zachte kwart (of vetarme roomkaas)
  • 2 eetlepels (tbsp) honing / ahornsiroop
  • 2 eetlepels (tbsp) kokosschaafsel (Ik raad deze aan)
  • 1 theelepel (tsp) vanille-extract (of vanillezaadjes)
  • 250 gram bevroren frambozen

Instructies

  1. Meng in een kom smeltmeel met cacao en een snufje zout.
  2. Voeg er de overige ingrediënten voor crêpes bij en meng het beslag goed door met een garde. Als het beslag te dun is, doe er dan nog wat meel bij (de consistentie kan variëren, afhankelijk van de meel die je gebruikt). Is het beslag juist te dik, doe er dan nog wat melk of water bij.
  3. Verdeel het beslag in een verwarmde pan met anti-aanbaklaag (indien nodig, kun je de pan eerst voorzichtig wat invetten met olie). Bak de crêpes aan beide kanten, totdat hij goudbruin is.
  4. Intussen meng je alle ingrediënten voor de vulling (behalve de frambozen) in een kom.
  5. Besmeer de gebakken crêpes met de crème en vouw of rol ze op. Leg ze op een bord.
  6. Verwarm de frambozen en verdeel ze over de pannenkoeken.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën501 Kcal
Koolhydraten60 g
Vezel14 g
Eiwit28 g
Vet10 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen