Fit Tovenares
Volg mij
Appel-Proteïne Cheesecake Repen (Glutenvrij, Suikervrij)

Appel-Proteïne Cheesecake Repen (Glutenvrij, Suikervrij)

Deze overheerlijke, zachte, caloriearme eiwitrepen smaken net als echte cheesecake en bevatten weinig koolhydraten. Binnen in de repen vindt je verborgen appelstukjes en een verfijnde kaneelsmaak. Ze zijn zacht als een wolkje en zeer eenvoudig te bereiden, hier ga je zeker van genieten.

Deze smakelijke eiwitrepen zijn glutenvrij en suikervrij en bevatten geen toegevoegde olie om het vet- en caloriegehalte laag te houden. Een reep bevat slechts 87kcal, 6g koolhydraten en maar liefst 10g eiwit. Het is niet nodig om suiker toe te voegen, omdat de repen voldoende gezoet worden door het eiwitpoeder en de appels. Ik gebruik graag vanille-eiwitpoeder voor deze repen, gezoet met stevia, maar experimenteer gerust met jouw favoriete eiwitpoeder.

Neem deze koolhydraatarme cheesecakerepen met appel mee voor op reis, naar school, je werk of de sportschool. De repen vullen goed en geven je lichaam een flinke dosis eiwit, en een heerlijke smaak om van te genieten. Om deze repen te bereiden heb je slechts 5 ingrediënten nodig: eieren, yoghurt, eiwitpoeder, appel en kaneel.

  • Het is beter om eiwitconcentraat of een mix van concentraat + isolaat te gebruiken om mee te bakken, omdat producten die met eiwitisolaat worden gebakken vaak te droog zijn.

Ingrediënten

  • 1 grote appel
  • 2 eieren
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 30 gr proteïne poeder (bij voorkeur vanille, gezoet met stevia) (Ik raad deze aan)
  • snufje kaneel

Instructies

  1. Snij de appel in kleine stukjes en fruit met een snufje kaneel in een droge pan (ongeveer 3 minuten).
  2. Mix in een kom de yoghurt, eieren en proteïne poeder. Als je geen gezoete proteïne poeder gebruikt, voeg dan wat stevia toe naar smaak.
  3. Roer de gefruite appel erdoor en giet in een broodvorm (of ander model) bekleed met bakpapier. Als je een siliconen vorm gebruikt, kun je het bakpapier achterwege laten.
  4. Bak 40 minuten op 180 graden.
  5. Laat, na het bakken, het deeg afkoelen. Haal dan het deeg uit de vorm en snij.
Bereidingstijd50 minuten
Levert5 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën87 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel1 g
Eiwit10 g
Vet3 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen