Fit Tovenares
Volg mij
Eiwit-Fruitmousse met Yoghurtsnoepjes

Eiwit-Fruitmousse met Yoghurtsnoepjes

Zeer eenvoudig en toch zo'n verbazingwekkend, licht en calorie-arm dessert vol eiwit. Er zit geen bloem, toegevoegde suiker of vet in. Dit is een eenvoudige eiwitrijke fruitmousse met yoghurtsnoepjes. Wat verwacht je nog meer van een gezond dessert?

Voor sommigen kan het rauwe eiwit dat deze fruitmousse bevat een nadeel vormen. Als je hier echter geen bezwaar tegen hebt, gebruik dan biologische eieren of eieren van een goede herkomst om problemen te voorkomen. Ik gebruik meestal biologische eieren uit de supermarkt, maar ik geef toe dat ik het ook met gewone eieren heb geprobeerd en dit geen nadelige gevolgen had. Een andere manier om de nadelige consequenties van het eten van rauwe eieren te voorkomen is door het eiwit boven een pan met kokend water te kloppen.

Dit recept heeft twee versies:

  1. Zonder eiwitpoeder: voor degenen die geen eiwitpoeder gebruiken of het niet in huis hebben.
  2. Met eiwitpoeder: voor degenen die het graag gebruiken (gebruik poeder met of zonder smaak, het resultaat is altijd geweldig).

Zelfs zonder het toegevoegd eiwitpoeder zit deze fruitmousse vol eiwit, dankzij de eieren. Dus als je zin hebt in een eiwitrijk dessert, ga er dan voor. Ik bereid deze mousse vooral als ontbijt, ochtendsnack en soms als dessert. Dankzij de smeltende yoghurt-chocoladesnoepjes is dit gerecht echt onweerstaanbaar.

Ingrediënten

Instructies

  1. Blend alle ingrediënten voor de mousse in een keukenmachine gedurende 4 tot 5 minuten.
  2. Het mousse volume zou verdriedubbelt moeten zijn (als je bevroren fruit gebruikt, laat deze dan eerst een beetje ontdooien voor het blenden).
  3. Als de mousse stevig is, kun je hem serveren. Als je geen rauwe ei wilt gebruiken kun je het eiwit kloppen boven een pan met kokend water.
  4. Maak de yoghurt druppel de nacht ervoor.
  5. Mix de yoghurt, cacao en zoetstof naar smaak.
  6. Giet het yoghurt mengsel in een siliconen ijsklontjesvorm. Als je deze niet hebt, vorm dan het mengsel in kleine druppels op een bord, met behulp van een plastic zak of spuitzak, en zet in de vriezer.
  7. Als je twijfelt of je deze druppels wil maken, geloof me - dat wil je. Als ze smelten smaken ze hetzelfde als chocola.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën44 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel3 g
Eiwit3 g
Vet0 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen