Fit Tovenares
Volg mij
Exotische Kokos-Ananas Quinoa

Exotische Kokos-Ananas Quinoa

Een geweldig en vooral gezond en voedzaam ontbijt of ochtendsnack met een exotisch tintje. Ik vind de combinatie van quinoa met deze ingrediënten echt geweldig. Het is een ontzettend eenvoudig recept dat ik je hartelijk aanbeveel, vooral als je nog nooit quinoa hebt gegeten en je iets nieuws wilt proberen. Ik hoop dat deze exotische kokos-ananas quinoa een glimlach op je gezicht tovert in de ochtend :)

Een portie bevat een aangename 343 kcal, en ik weet zeker dat het je honger zal stillen dankzij de gezonde vetten en hoog eiwit- en vezelgehalte.

Quinoa is op het moment een van de meest populaire superfoods op de markt en de interesse in quinoa neemt nog steeds toe. De reden daartoe is onder andere vanwege deze voordelen:

● Het bevat geen gluten, dus het is geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet ● Het zit vol met voedingsstoffen; zelfs een kleine hoeveelheid quinoa werkt al hongerstillend. ● Het is rijk aan vezels, eiwit (12-22%), essentiële vetzuren, vitamines en mineralen (beta-caroteen, vitamine C, E, foliumzuur, thiamine, riboflavine, calcium, ijzer, kalium, zink, magnesium). ● Een regelmatige consumptie verlaagt het risico op hart- en vaatziektes, overgewicht en type 2 diabetes; het heeft ook een verlagende werking op de bloeddruk en cholesterol.

Je kan kokosmelk uit een pakje of blikje gebruiken (de quinoa wordt het romigste, en rijker aan vet, als je kokosmelk uit een blikje gebruikt).

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de quinoa zoals voorgeschreven - giet 120 ml water bij 50 gr quinoa en kook ongeveer 10 minuten, of totdat het water is opgenomen.
  2. Als dit klaar is, doe dan de quinoa in een kom en voeg de kokosmelk en gekozen zoetstof toe.
  3. Als je de quinoa niet wilt zoeten hoeft dat niet, afhankelijk van je smaak.
  4. Voeg aan het einde de gesneden ananas (bij voorkeur vers) toe en bestrooi met geraspte kokos.
Bereidingstijd15 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën343 Kcal
Koolhydraten55 g
Vezel5 g
Eiwit8 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen