Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken Kwarkpudding met Fruit

Gebakken Kwarkpudding met Fruit

Als kind bracht ik veel tijd door met mijn oma. Ze maakte een heerlijke gebakken rijstpudding, waar ik vroeger geen genoeg van kon krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat als oma dit recept voor gebakken kwarkpudding met fruit, zonder rijst, suiker of bloem kende, ze haar dessert net zo lekker zou bereiden, maar dan nog gezonder.

De basis van deze gebakken kwarkpudding met fruit is gemaakt van kwark, dat rijk is aan mineralen en eiwitten. Het vult de maag goed en voorziet het lichaam van het nodige calcium. Het fruit geeft dit dessert een gezonde boost, in de vorm van appels vol vitaminen en zoete aardbeien en bananen, rijk aan vezels en kalium. Bestrooi het fruit met warme kruiden zoals kaneel in plaats van suiker - het zal je huis niet alleen lekker doen ruiken, maar het geeft ook de perfecte smaak aan de gebakken pudding. Yoghurtliefhebbers zullen genieten van deze gebakken pudding, en daarnaast hun botten versterken, de maag kalmeren en hun platte buik behouden. Deze gebakken kwarkpudding met fruit bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels en eiwitten.

Deze gezonde gebakken kwarkpudding met fruit is eenvoudig te bereiden en bovendien heel lekker. Zelfs zonder de toevoeging van rijst, suiker of bloem. Bereid het als een heerlijke lunch, of als dessert of warm ontbijt. De basis wordt gevormd door de gezonde combinatie van fruit, kwark en yoghurt.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 200 gr aardbeien (of ander fruit)
  • 2 bananen
  • 200 gr kwark
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • noten, gedroogde rozijnen, geraspte kokos... (optioneel)
  • kaneel (optioneel)
  • 1 ei (optioneel)

Instructies

  1. Rasp of snij de appels in kleine stukjes.
  2. Doe de appel in een kleine bakvorm (bijv. een broodvorm) en verspreid aardbeien of ander fruit gelijkmatig over de appel.
  3. Je kunt het fruit ook met kaneel bestrooien.
  4. Prak in een kom de banaan en voeg kwark en yoghurt toe.
  5. Blend het mengsel.
  6. Je kunt ook noten, geraspte kokos of gedroogde rozijnen naar smaak toevoegen.
  7. Giet het kwarkmengsel over het fruit en bak 30 tot 35 minuten op 180 graden.
  8. Haal de pudding uit de oven als de bovenkant bruin begint te worden.
  9. Serveer warm of koud.
  10. De gebakken pudding zal niet zijn vorm behouden, maar is wel heel erg lekker. Als je de puddingvorm wilt behouden, voeg dan een ei aan het kwark mengsel toe voor het bakken.
Bereidingstijd40 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën367 Kcal
Koolhydraten57 g
Vezel10 g
Eiwit28 g
Vet1 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen