
Gebakken Quinoa met Broccoli en Kip
Als je van gebakken maaltijden houdt, dan zal dit gerecht zeker in de smaak vallen. Deze gebakken quinoa met broccoli en kip is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Het bevat een hoog eiwitgehalte (tot 28 gram per portie), en een hoop vitamines en mineralen.
Naar mijn mening is de combinatie van broccoli, quinoa en kip in dit recept onweerstaanbaar. Ik serveer het graag als een gezonde lunch of diner. Ik kom vaak terug bij dit recept als ik niet weet wat ik moet koken. Dit recept is ook een uitstekende maaltijd voor coeliakiepatiënten, want het is volledig glutenvrij.
Quinoa wordt vaak bestempeld als superfood, dus moet je het zeker eens proberen. Deze gebakken quinoa is ontzettend romig dankzij de toegevoegde kaas. Ik raad je aan om geraspte mozzarella te gebruiken, maar als je thuis een ander soort kaas hebt liggen is dat ook prima. Met deze hoeveelheid aan ingrediënten kun je zes kleine porties maken, zodat je het de volgende dag eenvoudig mee naar school of het werk kan meenemen (als er nog iets over is natuurlijk). Dit recept is perfect voor lunchboxen.
Ingrediënten
- 380 gr droge quinoa
- 960 ml kippen/groenten/runderbouillon
- 300 gr kipfilet
- 1 tl zeezout
- een snufje zwarte peper
- een snufje knoflookpoeder
- 2 volle handen verse spinazie
- 150 gr geraspte kaas
- 300 gr broccoli
- ½ ui
- 2 el basilicum pesto (optioneel)
Instructies
- Kook de kipfilet ongeveer 20 minuten in water.
- Voeg zout en kruiden aan de bouillon toe en giet deze bij de quinoa in een pan. Roer regelmatig en kook de quinoa tot al het vocht is opgenomen.
- Snij de broccoli in roosjes en stoom ongeveer 5 minuten.
- Mix in een kom de gekookte kipfilet, quino, gesneden broccoli, spinazie, fijngehakte ui en (optioneel) de basilicum pesto.
- Doe het mengsel in een bakvorm, bestrooi met geraspte kaas en bak 5-10 minuten op 200 graden.
- Serveer warm.
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 6 porties |
Voedingswaarde/ 1 portie | ||
Calorieën | 365 Kcal | |
Koolhydraten | 40 g | |
Vezel | 5 g | |
Eiwit | 28 g | |
Vet | 8 g |