Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke Pad Thai met kip

Makkelijke Pad Thai met kip

Als je van exotisch eten houdt, dan moet je deze gezonde en makkelijke pad thai met kip echt eens proberen. Het is een gerecht dat niet alleen overheerlijk smaakt, het bevat ook nog eens een grote hoeveelheid aan groentes en eiwitten. Ben je nog op zoek naar een gezonde en smakelijke maaltijd voor vandaag? Probeer dan eens dit lichte recept.

Deze pad thai met kip is gezond en heel makkelijk te bereiden. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, maar toch zit het boordevol smaak. Het is een heel gezond recept met kippenvlees, dat makkelijk en snel te maken is. Daarnaast zul je vast blij worden van de voedingswaarden; het is namelijk caloriearm, koolhydraatarm en eiwitrijk, en dus heel geschikt voor als je wilt afvallen. Het is de perfecte lunch of avondmaal.

Pad thai is traditioneel Thais straateten, dat meestal wordt gegeten met noedels en aangevuld met tofu, kip of garnalen. In deze lichte variant echter, gebruik ik kool in plaats van noedels. Daarnaast is kip een belangrijk onderdeel van het gerecht, aangezien het een grote bron is van eiwitten.

Om je te laten zien hoe makkelijk deze lichte pad thai met kip te bereiden is, heb ik ook nog eens een korte video gemaakt van het recept. Je vindt de video hieronder.

En, heb ik je overtuigd?

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 kleine kool
  • 3 eieren
  • 60 ml kippenbouillon
  • 30 ml sojasaus
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 40 gram pinda's
  • 1 groene peper
  • zeezout
  • een handvol verse peterselie
  • het sap van 1 limoen of citroen
  • gemalen zwarte peper
  • 1 lente-ui

Instructies

  1. Maak de kool schoon en snij hem in dunne stukjes.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een pan, voeg er dungesneden stukjes kipfilet bij en gril die totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 5 - 6 minuten).
  3. Verhit ondertussen nog een theelepeltje kookolie in een grotere pan.
  4. Voeg een in stukjes gesneden lente-ui, groene peper, geperste teentjes knoflook, fijngehakte pinda's, zeezout en gemalen zwarte peper toe.
  5. Roer het mengsel gedurende een minuut goed door elkaar, en doe er dan de gesneden kool bij.
  6. Stoom de kool gedurende 3 minuten. Meng er vervolgens de eieren doorheen, die je van tevoren in een kleine kom met een vork hebt geklutst.
  7. Laat het mengsel 2 minuten koken, blijf ondertussen roeren.
  8. Voeg vervolgens sojasaus en kippenbouillon toe. Laat het geheel nog eens 2 minuten koken.
  9. Meng er daarna de gegrilde kipfilet en verse peterselie doorheen.
  10. Besprenkel de pad thai nog even met wat limoen- of citroensap voordat je het opdient.
Bereidingstijd15 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën310 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel7 g
Eiwit35 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen