Fit Tovenares
Volg mij
Snelle Eiwitrijke Mug Cake (Glutenvrij, Suikervrij)

Snelle Eiwitrijke Mug Cake (Glutenvrij, Suikervrij)

Dit is weer een snel, zoet, gezond recept voor mensen die haast hebben en het niet erg vinden om de magnetron te gebruiken. Het is een uitstekende eiwitrijke mug cake uit de magnetron voor één persoon. Binnen 3 minuten, inclusief de bereiding, kun je al genieten van deze lekkernij.

Deze traktatie is geschikt voor iedereen die het af en toe beu is om eiwitten te drinken, maar toch graag een flinke dagelijkse dosis eiwitten binnen wil krijgen. De hele cake bevat slechts 165kcal en tot 24g eiwit, afhankelijk van het gebruikte eiwit. Ik maak deze cake graag als een licht ontbijt, dessert of als avondsnack. Wat eiwit betreft, gebruik ik voor dit recept bij voorkeur vanille-, kokos- of chocolade-eiwitpoeder, bij voorkeur concentraat. Bereid dit gezonde dessert in een brede mok of een kleine kom.

En als je gewoon zin hebt in een decadent dessert, kan je deze eiwitrijke mug cake afmaken met een bolletje eigengemaakt roomijs, bijvoorbeeld bananenijs, dat gemakkelijk kan worden bereid door bevroren bananen met een klein beetje melk of eiwitpoeder te mengen.

Deze gezonde eiwitrijke mug cake bevat geen bloem of suiker, is koolhydraatarm en het recept is zeer eenvoudig, probeer het zelf. Pas op, na het bakken zijn de kom en de cake erg heet.

Ingrediënten

  • 1 schepje proteïne poeder (naar keuze)
  • 1 ei
  • 3 el melk
  • ⅓ tl bakpoeder
  • zoetstof (als je ongezoete proteïne poeder gebruikt)

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een een grote mok of kleine kom en roer door.
  2. Zet het 1 minuut in de magnetron en dan nog eens 30 seconden op de hoogste stand.
Bereidingstijd2 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën165 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel1 g
Eiwit24 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen