Fit Tovenares
Volg mij
Warme Aziatische zalmsalade

Warme Aziatische zalmsalade

Lekkere en gezonde warme Aziatische zalmsalade die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Het bevat voedzame zalm en avocado's, knapperige pinda's, bulgur of quinoa, maar ook een flinke dosis groenten.

Zalmrecepten zijn een van mijn favorieten, hoewel ik ze eerlijk gezegd niet zo vaak bereid als ik zou moeten. Ook vind ik het vaak lastig om te bedenken hoe ik de zalm op een andere manier kan bereiden. Dit soort warme salades zijn geweldig, omdat je er creatief mee aan de slag kunt. Deze zalmsalade in Aziatische stijl is heerlijk en ik ga hem dan ook zeker nog een keer maken.

Deze Aziatische salade bestaat uit wortel, kool (liefst rood), ijsbergsla en prei. Je kunt hem thuis zelf bereiden of kant-en-klaar (verpakt) kopen in grotere supermarkten.

Ik ben ervan overtuigd dat alle liefhebbers van zalm en een gezonde levensstijl vanaf de eerste hap weg zullen zijn van deze voedzame warme Aziatische salade met stukjes zalm. Bon appetite!

Tip: Heb je nu geen zin in zalm? Deze salade is ook heerlijk met geroosterde tofu. Ook vegetariërs en veganisten kunnen genieten van deze versie zonder zalm.

Ingrediënten

  • 30 gr. pinda's
  • 1 rijpe avocado
  • 1 lente-ui
  • 200 gr. zalmfilet
  • 150 gr. Aziatische salademix (wortels, ijsbergsla, kool, prei)
  • 130 gr. droge bulgur of quiona (Ik raad deze aan)
  • voor de saus:
  • 1/4 tsp zout
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 tbsp balsamico- of rijstazijn
  • snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Spoel de zalm af onder stromend water en leg hem in een ovenschaal. Je kunt hem lichtjes zouten en op smaak brengen met gemalen zwarte peper.
  2. Bak de zalm afgedekt met folie gedurende 15 minuten op 200 graden.
  3. Kook de bulgur of quinoa in een dubbele hoeveelheid water, totdat ze zacht zijn (ongeveer 12 minuten).
  4. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  5. Voeg een Aziatische mix van groenten, fijngesneden avocado, gesnipperde lente-ui en pinda's toe.
  6. Voeg aan het eind de gekookte bulgur of quinoa en de in kleine stukjes gesneden gebakken zalm toe.
  7. Meng de salade goed, zodat de smaken zich vermengen. Serveer meteen.
Bereidingstijd35 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën635 Kcal
Koolhydraten61 g
Vezel21 g
Eiwit40 g
Vet26 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen