Fit Tovenares
Volg mij
Eenvoudige Gezonde Bananenmuffins (Glutenvrij, Suikervrij)

Eenvoudige Gezonde Bananenmuffins (Glutenvrij, Suikervrij)

Als je van gemakkelijke en gezonde recepten houdt, is dit zoete recept voor je gemaakt. Voor deze eenvoudige en gezonde bananenmuffins zonder bloem of suiker zijn slechts 3 ingrediënten benodigd - bananen, eiwitpoeder en eieren. Bovendien neemt de bereiding slechts 5 minuten in beslag. Klinkt goed, toch?

Deze gezonde muffins zijn eiwitrijk en bevatten geen olie, bloem, melk of suiker. Ze zijn ideaal als snack voor na het sporten om snel je voorraad eiwitten en snelle suikers aan te vullen. Een van deze muffins bevat slechts 67kcal en 5g koolhydraten. Je kunt eiwitpoeder met allerlei smaken gebruiken, ik geef zelf de voorkeur aan vanille of kokos. Ik raad het gebruik van een siliconen muffinbakvorm aan, het deeg blijft namelijk gemakkelijk aan papieren vormpjes of metalen bakvorm plakken.

Als je voor dit recept geen eiwitpoeder wilt gebruiken, vervang het dan door melkpoeder, puddingmix of amandelmeel. In dat geval zullen de muffins echter wel wat minder voedzaam zijn. En als je een beetje wilt experimenteren kun je andere ingrediënten aan het deeg toevoegen, zoals stukjes pure chocolade, gedroogd fruit of noten.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 schep (30 gr) proteïne poeder*

Instructies

  1. *Proteïne poeder kan vervangen worden door pudding mix, melkpoeder of amandelmeel en een zoetstof naar smaak.
  2. Mix alle ingrediënten in een blender.
  3. Vul de muffinvormpjes tot de helft en bak op 190 graden in 15 tot 20 minuten bruin.
  4. De uiteindelijke structuur hangt af van de gekozen proteïne.
  5. Muffins kunnen soms steviger en soms zachter zijn, maar ze blijven even lekker qua smaak. Gebruik vanille proteïne poeder voor het beste resultaat.
Bereidingstijd25 minuten
Levert5 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën67 Kcal
Koolhydraten5 g
Vezel1 g
Eiwit6 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen