
Gezond Bananenbrood (Suikervrij, Vetvrij)
Bereid dit heerlijke, zachte en natuurlijk gezonde bananenbrood zonder toegevoegde suikers of vetten voor je volgende ontbijt. Dit zelfgemaakte bananenbrood is rijk aan eiwitten en voedingsvezel, daarnaast bevat het weinig calorieën en slechts een kleine hoeveelheid vet (2g) per portie.
Het is eenvoudig te bereiden en de belangrijkste ingrediënten zijn volkorenmeel, eiwitpoeder en natuurlijk bananen. Je kan het binnen een paar minuten in slechts één kom klaarmaken. Ik raad dit recept absoluut aan als je nog nooit bananenbrood hebt geprobeerd, en je zin hebt in een gezondere versie met een hoger eiwitgehalte.
Je kan dit bananenbrood zonder eiwitpoeder bereiden, als je dat wil. Vervang het eiwitpoeder dan door volkorenmeel. Ik raad je aan om als laatste stap cranberries, fijngehakte noten, cacaonibs of stukjes pure chocolade toe te voegen aan het deeg. Gebruik voor het beste resultaat overrijpe bananen.
Dit bananenbrood is een heerlijk gezond ontbijt voor het hele gezin. Je zit na een paar plakjes al vol. Besmeer het met zelfgemaakte jam, pindakaas of eet het gewoon lekker zo op!
Ingrediënten
- 180 gr volkorenmeel
- 40 gr proteïne poeder - naturel, vanille of chocoladesmaak (kan vervangen worden met bloem) (Ik raad deze aan)
- 3 rijpe bananen
- 160 ml melk
- 2 eieren (of 2 el lijnzaadmeel gemixt met 6 el water)
- 1 el azijn (als je eieren gebruikt kun je dit weglaten)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- snufje zeezout
- cranberries, cacao nibs, noten (optioneel)
Instructies
- Pureer de bananen met een vork in een kom en voeg alle vloeibare ingrediënten toe.
- Mix het deeg grondig en vouw alle overige ingrediënten erdoor.
- Giet het deeg in een broodvorm (bij voorkeur een siliconen vorm) en bak het op 180 graden gedurende 45 tot 50 minuten.
- Laat na het bakken het brood afkoelen. Dan snijden en serveren maar.
Bereidingstijd | 55 minuten | |
Levert | 10 plakken |
Voedingswaarde/ 1 plak | ||
Calorieën | 138 Kcal | |
Koolhydraten | 21 g | |
Vezel | 4 g | |
Eiwit | 7 g | |
Vet | 2 g |