Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Aardbeien Overnight Oats

Gezonde Aardbeien Overnight Oats

Een makkelijk recept voor een gezond en lekker ontbijt vol met omega-3 vetzuren - en bereid in minder dan 5 minuten! Probeer deze aardbeien overnight oats met kokos en chiazaad - deze combinatie is echt heerlijk!

Het grootste voordeel van dit recept en overnight oats in het algemeen, is dat je het een dag van tevoren kan bereiden. En in de ochtend heb je perfecte havermout - koud, romig en zacht van smaak. Je hoeft je 's ochtends niet te haasten, haal de kom uit de koelkast en geniet meteen van een heerlijk ontbijt. Je kan iedere soort melk gebruiken voor dit recept, of het nu gewone melk, kokosmelk, rijstmelk, havermelk of amandelmelk is.

Havermout behoort tot de meest perfecte voedingsmiddelen voor het ontbijt. Dankzij alle voedingsstoffen, is het ook zeer geschikt voor gewichtsverlies. Het bevat complexe koolhydraten met een geleidelijke afgifte en heeft een lage glycemische index. Het bevat veel oplosbare en onoplosbare vezels (wat bevorderlijk is voor de spijsvertering), helpt een hoge bloeddruk te bestrijden en vult je maag voor een lange tijd. Dankzij de omega-3 onverzadigde vetzuren heeft regelmatige consumptie van havermout een positieve invloed op het cholesterolgehalte in je bloed. Volgens wetenschappelijke studies wordt havermout aangeduid als een goede manier van kankerpreventie. Door regelmatige consumptie verleent haver jouw lichaam vezels en voedingsstoffen die deze ziekte bestrijden. Havermout bevat in hoge mate mangaan (bevorderlijk voor een gezonde werking van het zenuwstelsel, immuunsysteem, botten en een sterk gebit) vitamine K (noodzakelijk voor bloedstolling en een verlaagd risico op kanker), fosfor, kalium, calcium, ijzer, zink en vele andere voedingsstoffen.

Ingrediënten

Instructies

  1. Pureer de aardbeien in een blender tot een gladde substantie.
  2. Giet het beslag in een kom en mix met de rest van de ingrediënten.
  3. Verdeel porties over bakjes of flessen, sluit af met een deksel, en zet het gedurende 5 uur in de koelkast.
Bereidingstijd5 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën375 Kcal
Koolhydraten44 g
Vezel12 g
Eiwit13 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen