Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde toasts met avocado, roerei en radijs

Gezonde toasts met avocado, roerei en radijs

Deze gezonde toasts met avocado, roerei en radijs behoren sinds kort tot mijn basiscollectie van ontbijtrecepten. Ze zijn namelijk perfect! In eerste instantie was ik niet van plan om dit simpele recept te publiceren, maar toen ik de toasts al voor de vijfde ochtend op rij voor mijn gezin aan het maken was, bedacht ik dat ik het recept tóch maar eens moest gaan uitschrijven. Misschien zal dit gezonde, makkelijke en werkelijk overheerlijke ontbijt (of avondmaal) tenminste een aantal van jullie inspireren.

De combinatie van verse avocado met warme, geurige roerei op een knapperig stuk volkoren toast is onbeschrijfelijk lekker. Tegelijkertijd is het een gerecht dat vol gezonde vetten, eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen zit. Die zijn vooral belangrijk in de ochtend, voordat de drukte van alledag begint. Met een knapperig en sappig radijsje er bovenop, zijn deze toasts niet te versmaden!

Serveer de geprakte avocado op verse sneetjes - het liefst zelfgemaakt - brood. Vers brood smaakt altijd heerlijk met een roerei of omelet, maar ook wat betreft hun voedingswaarden vullen ze elkaar goed aan. Je mag natuurlijk zelf kiezen welke groentes je wilt gebruiken. Deze toasts zijn onweerstaanbaar, zowel als ontbijt als als avondmaal :).

Ingrediënten

 • 4 volkoren toasts
 • 1 rijpe avocado
 • 4 eieren
 • 200 gram radijsjes
 • 2,5 gram zout
 • 5 gram knoflookpoeder
 • 1 gram gemalen zwarte peper

Instructies

 1. Maak eerst de toasts klaar. Gebruik daarvoor het liefst volkorenbrood. Je kunt het brood droog roosteren in een pan of een broodrooster gebruiken.
 2. Schil de avocado, haal de pit eruit en prak hem met een vork in een kom. Voeg gemalen zwarte peper toe.
 3. Verhit een pan met antiaanbaklaag. Kluts de eitjes en voeg er wat zout en knoflookpoeder bij. Giet de geklutste eitjes in de pan.
 4. Bak het roerei totdat hij gestold is.
 5. Was en droog de radijsjes en snij ze in kleine stukjes.
 6. Besmeer de nog warme toasts met de geprakte avocado. Leg ten slotte het roerei en de radijsjes er bovenop.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën395 Kcal
Koolhydraten23 g
Vezel10 g
Eiwit18 g
Vet24 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen