Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde tofu muffins (hartig, glutenvrij, zonder ei)

Gezonde tofu muffins (hartig, glutenvrij, zonder ei)

Deze makkeljke, hartige, gezonde tofu muffins zijn een geweldig alternatief voor eiermuffins. Het deeg bevat geen ei en geen meel, maar de smaak is verassend lekker. Je kunt er allerlei ingrediënten aan toevoegen, waardoor je eindeloos kunt variëren met het recept. Deze gezonde, hartige muffins zijn een leuke snack voor je gasten. Probeer ze eens, deze gezonde, eiwitrijke tofu muffins.

Tofu muffins behoren tot mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten. Ze zitten namelijk vol voedingsstoffen. Ik kan ze daarom zonder schuldgevoel allemaal opeten tijdens het avondeten, als ik dat wil. Bovendien zijn ze makkelijk mee te nemen, waardoor ze ook perfect zijn als tussendoortje op school of op het werk. Deze tofu muffins bevatten niet alleen weinig vet en veel eiwitten, ze zijn ook nog caloriearm en koolhydraatarm. Dit recept zal niet alleen in de smaak vallen bij gezondheids- en fitnessfreaks, maar is ook ideaal voor als je wilt afvallen. Maak je wat de smaak betreft echter geen zorgen: dit is een van die recepten die overheerlijk smaken, maar tegelijkertijd ook nog passen in een dieet. Voor wat variatie adviseer ik je om naar smaak zongedroogde tomaatjes, tonijn, olijven of lente-uitjes door het beslag te mengen.

Ben je op zoek naar een makkelijk recept voor hartige, glutenvrije muffins zonder ei? Probeer deze gezonde tofu muffins dan eens. Ik weet zeker dat je hele gezin ervan zal smullen en dat ze binnen een paar tellen op zijn. Je kunt ze eten zonder iets erbij, maar ze zijn ook lekker met kwark, brood of je favoriete salade.

Ingrediënten

  • 300 gram biologische tofu
  • 1/2 middelgrote courgette
  • 1/2 ui
  • 200 gram ham van hoge kwaliteit
  • 70 gram geraspte kaas (mozzarella of een andere kaassoort)
  • snufje zout
  • snufje gemalen zoete paprika
  • snufje oregano
  • Optionele ingrediënten:
  • zongedroogde tomaatjes
  • olijven
  • tonijn in eigen nat
  • lente-ui

Instructies

  1. Knijp met je handen of een keukendoek zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Doe de tofu daarna in een kom.
  2. Verkruimel de tofu vervolgens met een vork.
  3. Rasp de helft van de courgette in grove stukken. Verwijder daarna op dezelfde manier als bij de tofu, met je handen of met een keukendoek, zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  4. Doe de geraspte courgette bij de tofu, samen met dungesneden ham, ui en geraspte kaas.
  5. Je kunt naar smaak ook andere ingrediënten toevoegen (zoals fijngesneden zongedroogde tomaatjes of olijven).
  6. Breng het geheel ten slotte op smaak met kruiden en zout.
  7. Verdeel het mengsel over 12 siliconen bakvormpjes voor muffins. Druk het beslag met een lepel zo goed mogelijk aan. Als je geen siliconen bakvormpjes hebt, dan kun je ook een ingevette bakblik voor muffins gebruiken.
  8. Bak de muffins gedurende 35 minuten op 185 graden Celsius.
  9. Laat ze na het bakken nog een paar minuutjes afkoelen en haal ze daarna voorzichtig uit de bakvormpjes.
Bereidingstijd45 minuten
Levert12 muffins
Voedingswaarde /
Calorieën70 Kcal
Koolhydraten1 g
Vezel0 g
Eiwit8 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen