Fit Tovenares
Volg mij
Glutenvrije Spinaziequiche

Glutenvrije Spinaziequiche

Dit recept brengt me terug naar mijn kindertijd. Deze spinaziequiche is niet alleen heerlijk, maar is ook gezond en bovendien leuk om te bereiden.

De spinaziequiche komt oorspronkelijk uit Frankrijk, zoals de naam doet vermoeden. Dit land is natuurlijk de kampioen van goed eten en goede wijn. Hartige quiche werd aanvankelijk gemaakt van brooddeeg, later werd er een zachter deeg gebruikt, bijvoorbeeld bladerdeeg. Vandaag laat ik je zien hoe je een gezonde quiche zonder bloem kan maken, volledig glutenvrij.

Deze glutenvrije spinaziequiche zit boordevol gezonde ingrediënten, maar het belangrijkste ingredient is de voedzame groene bladgroente spinazie, ondersteund door hüttenkäse, dat verrijkt is met calcium en een hoge dosis eiwit. In dit recept kun je elke soort kaas combineren met hüttenkäse. Ik voeg graag wat geraspte mozzarella toe. Deze smakelijke spinaziequiche bevat zelfs weinig calorieën en weinig koolhydraten, dus is het ook een dieetvriendelijke maaltijd.

Kies voor dit recept als je op zoek bent een goede bron van antioxidanten, mais en champignons, die tevens weinig koolhydraten bevatten. Deze gezonde bloemvrije spinaziequiche staat binnen een half uur in de oven. Serveer het als een echte traktatie voor vrienden of geniet van een gezonde avondmaaltijd vol eiwit.

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 200 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 240 gr verse spinazie
  • 230 gr hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • zwarte peper
  • paprikapoeder
  • zout, naar smaak

Instructies

  1. Fruit in een pan de ui in een eetlepel olie en voeg de gesneden champignons toe.
  2. Kook ongeveer 3 minuten en roer de spinazie er door.
  3. Roer tot de spinazie zijn water los laat en kook tot al het water is verdampt.
  4. Als het mengsel droog is, haal van het vuur.
  5. Mix in een kom de eieren met de hüttenkäse, geraspte kaas en kruiden.
  6. Voeg het spinazie mengsel toe en mix zorgvuldig.
  7. Giet het beslag in een cakevorm of bakvorm bekleed met bakpapier.
  8. Bak op 174 graden gedurende 30 minuten tot de bovenkant van de guiche bruin wordt.
  9. Afhankelijk van je smaak kun je ook tomaten, olijven, geitenkaas, maïs, asperges of gebakken vlees in de quiche doen.
Bereidingstijd40 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën101 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel1 g
Eiwit8 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen