Fit Tovenares
Volg mij
Glutenvrije uientaart

Glutenvrije uientaart

Ik waarschuw je vooraf: deze gezonde glutenvrije uientaart zul je in één keer willen opeten. Laat het hem aan niemand zien, want de smaak is onweerstaanbaar - uiteraard alleen voor als je van uien houdt :).

Deze gezonde, hartige taart dankt zijn stevigheid aan de eieren, kaas en kokosmeel die erin gaan. De kokosmeel zorgt voor een flinke hoeveelheid vezels, maar zonder de gluten. Heb je geen kokosmeel in huis, dan kun je die in dit recept ook door een andere meelsoort vervangen. De kurkuma zorgt ervoor dat de taart een interessante smaak en kleur krijgt.

De hartige uientaart is gezond en tegelijkertijd koolhydraatarm, en hij bevat bovendien een hoog eiwitgehalte. Naast zijn goede voedingswaarden heeft deze taart ook nog eens heel delicate smaak. Hij is geschikt als vullend en gezond ontbijt, in plaats van het klassieke roerei. Je kunt hem echter ook bereiden als lichte avondmaaltijd of als bijgerecht bij diverse vleesgerechten. Aangezien de taart simpel en snel te bereiden is, kan werkelijk iedereen hem maken. Om met de smaak te variëren, doe je er wat zongedroogde tomaatjes of bieslook doorheen.

Eén portie van deze koolhydraatarme uientaart bevat: 14% ADH calcium 9% ADH vitaminen A, D, B12

Maak deze gezonde glutenvrije uientaart voor jezelf en je gezin, je zult zien dat hij binnen een paar tellen op is.

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 6 eieren
  • 120 gram yoghurt
  • 33 gram kokosmeel (of een andere meelsoort) (Ik raad deze aan)
  • 55 gram geraspte mozzarella
  • 14 gram kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 5 gram zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje kurkuma

Instructies

  1. Hak de uien in kleine stukjes.
  2. Verhit een lepeltje olie in een hete pan, en fruit de uitjes totdat ze glazig zijn.
  3. Meng in een kom de eieren met yoghurt, zout en peper.
  4. Doe er vervolgens de gefruite uitjes, geraspte kaas en kokosmeel (of een andere meelsoort) bij en meng het beslag grondig.
  5. Giet het beslag in een bakvorm die is ingevet met olie, of in een siliconen springvorm (met een diameter van 20-25 cm).
  6. Bak de uientaart gedurende 40-45 minuten op 180 graden Celsius, totdat de bovenkant goudbruin is.
  7. Laat de taart minstens 10 minuten afkoelen, voordat je hem uit de bakvorm haalt.
Bereidingstijd60 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën137 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel3 g
Eiwit10 g
Vet9 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen