Fit Tovenares
Volg mij
Mango-smoothiebowl met maanzaad

Mango-smoothiebowl met maanzaad

Als je hunkert naar een gezond, snel en tegelijkertijd origineel ontbijt dat niet alleen weldadig is voor het lichaam maar ook de ogen zal strelen, dan raad ik je deze mango-smoothiebowl met maanzaad, kokosnoot en granaatappel absoluut aan. Verwen jezelf in de ochtend op wat exotische smaken en laad jezelf op met waardevolle vitamines, vezels en antioxidanten.

Een smoothiebowl is eigenlijk een dikkere versie van de smoothie. Normaal wordt hij ingedikt met haver of eiwitpoeder, maar voor dit recept gebruiken we kokos en maanzaad. De smoothiebowl is binnen 10 minuten klaar en ik denk dat het hele gezin, inclusief de kleintjes, het heerlijk zullen vinden.

Ik raad je aan om in de zomer bevroren mango te gebruiken. Hierdoor wordt de smoothie namelijk nóg frisser en voller. De maanzaadjes kun je malen of heel laten. En als je wilt, kun je aan deze smoothiebowl ook wat eiwitpoeder (Ik raad deze aan) toevoegen. Het maakt je ontbijtsmoothie nog dikker, vullender en eiwitrijker. Ik wil je adviseren om eiwitpoeder met kokos- of vanillesmaak te gebruiken.

Al vanaf de eerste keer dat ik het proefde, was ik weg van deze variant van een gezond ontbijt. Niet alleen vanwege zijn eenvoud en uiterlijk, maar ook vanwege zijn ongelooflijke smaak.

Ingrediënten

  • 200 gr. mango (vers of diepvries)
  • 150 gr. Griekse yoghurt
  • 2 tbsp geraspte kokos (Ik raad deze aan)
  • 1 tbsp maanzaad
  • 50 ml melk (kokos/amandel)
  • granaatappelpitjes, kokos (voor garnering)
  • eiwitpoeder (optioneel)

Instructies

  1. Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Stop wanneer het een dikke smoothie-achtige consistentie heeft gekregen.
  3. Serveer de smoothie in een kom of op een diep bord, garneer met granaatappelpitjes, stukjes kokos en serveer zo snel mogelijk.
Bereidingstijd10 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën383 Kcal
Koolhydraten43 g
Vezel6 g
Eiwit19 g
Vet14 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen