Fit Tovenares
Volg mij
Appel-Havermout Taart (Bloemloos en Glutenvrij)

Appel-Havermout Taart (Bloemloos en Glutenvrij)

Deze lekkere appel-havermout taart gemaakt van haver en kokosmeel met verfijnde kaneelsmaak is geschikt als gezond dessert of als een vullend zoet ontbijt. Deze gezonde taart bevat geen toegevoegde bloem, gluten of vet.

Er zijn tal van recepten voor gezonde appeltaarten en elk recept is uniek op zijn eigen manier. Dit recept is de perfecte keus voor liefhebbers van desserts in een gezond jasje. De taart is rijk aan voedingsstoffen en zal je tegelijkertijd goed vullen. Hij bevat veel vezels, maar is ook eiwitrijk. In plaats van olie gebruik je Griekse yoghurt voor dit recept, het verzacht de smaak en is tevens eiwitrijk.

Dankzij het gebruik van kokosmeel en haver is deze appel-havermout taart zonder meel heerlijk smeuïg. De taart wordt gezoet met honing en de rozijnen die in elke hap verstopt zitten, verrijken ook de smaak. Als je niet van rozijnen houdt, kun je ze natuurlijk weglaten of bijvoorbeeld vervangen door gedroogde cranberry's.

Geniet van dit gezonde appeltaartrecept, het zal zeker van pas komen in het appelseizoen. Ik serveer het graag met pecannoten en een kopje goede koffie, heerlijk.

Ingrediënten

  • 250 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 80 gr kokosmeel
  • 50 gr gedroogde rozijnen
  • 400 ml kokend water
  • 400 gr appels
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 5 tot 6 el honing
  • 40 gr pecannoten
  • 1 el bakpoeder
  • kaneel
  • snufje zout

Instructies

  1. Klop in een kom het eiwit met een snufje zout tot je een stevig schuim hebt.
  2. Roer dan voorzichtig de honing en het eigeel erdoor. In een andere kom, giet kokend water over de havermout die je hebt gemixt met de kokosmeel, voeg yoghurt toe en roer goed door.
  3. Schep dan de rozijnen, bakpoeder en het eimengsel erdoor.
  4. Roer het deeg en giet in een grote bakvorm bekleed met bakpapier.
  5. Snij de appels in stukjes, bestrooi met kaneel en verdeel over het deeg.
  6. Duw ze zachtjes met de hand aan.
  7. Bak de taart ongeveer 35 minuten op 175 graden totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat, voor het serveren, de cake afkoelen, bestrooi met pecannoten en giet honing over de taart.
Bereidingstijd45 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën316 Kcal
Koolhydraten42 g
Vezel9 g
Eiwit10 g
Vet9 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen