Fit Tovenares
Volg mij
Calorie-arme Spinaziesandwich Zonder Bloem

Calorie-arme Spinaziesandwich Zonder Bloem

Het recept voor deze calorie-arme spinaziesandwich zonder bloem ontstond toen het deeg voor een eiwitrijke spinazierol mislukte. Het deeg bleek niet glad genoeg, dus moest ik weer improviseren. Dit moest natuurlijk gewoon zo zijn, anders had ik nooit geweten hoe heerlijk deze gezonde spinaziesandwich kon zijn!

Daarnaast bevat deze sandwich een hoog eiwitgehalte en weinig koolhydraten en calorieën.

Als je van spinazie houdt moet je dit recept echt uitproberen. Je kan de sandwich vullen met extra ingrediënten. Ik heb mijn favoriete ingrediënten toegevoegd aan de lijst.

Spinazie is één van de meest voedzame groentes ter wereld en bevat tevens maar weinig calorieën. Slechts 100 gram van deze bladgroente bevat meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine K (wat de botten versterkt) en vitamine A (noodzakelijk voor lichaamsgroei en ontwikkeling, vooral voor gezonde botten en tanden), bijna de gehele toegestane hoeveelheid mangaan en foliumzuur (wat het risico op een beroerte vermindert) en 40% van magnesium (wat bijdraagt aan een gezonde bloeddruk). Spinazie bestaat daarnaast uit vele andere voedingsstoffen, waaronder vezels, calcium en eiwitten. 100 gram rauwe spinazie bevat minder dan tien kilocalorieën - een van de grootste voordelen! Spinazie wordt ook gebruikt als preventiemiddel tegen kanker, aangezien het meer dan tien verschillende flavonoïden bevat die antioxidante eigenschappen hebben. Door de beta-caroteen en luteïne is het ook gunstig voor onze ogen.

Ingrediënten

  • 250 gr verse spinazie
  • 3 eieren
  • zwarte peper, ui/knoflookpoeder
  • Optioneel beleg:
  • ham
  • kaas
  • maïs
  • sla, tomaat
  • hüttenkäse, naturel yoghurt
  • tonijn
  • 1 ui

Instructies

  1. Was de spinazie en laat uitlekken. Pureer in een blender de spinazie met de eieren totdat het een gladde substantie heeft.
  2. Giet het deeg in een bakvorm belegt met bakpapier. Kies de grootte van de vorm naar hoe dik je het deeg wil hebben.
  3. Bak het spinazie deeg 20 tot 25 minuten op 200 graden.
  4. Na het bakken af laten koelen en doormidden snijden.
  5. Leg het beleg op een helft en dek af met de andere helft.
  6. Snij de sandwich diagonaal door en serveren maar.
Bereidingstijd30 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën100 Kcal
Koolhydraten5 g
Vezel3 g
Eiwit9 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen