Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Bananenpannenkoekjes met 2 Ingrediënten

Gezonde Bananenpannenkoekjes met 2 Ingrediënten

Deze gezonde bananenpannenkoekjes met slechts 2 ingrediënten ken je vast al. Het is een favoriet recept van veel gezondheidsliefhebbers en fitnessfans. Bananen en eieren - dit zijn de enige twee ingrediënten die je nodig hebt voor deze bananenpannenkoekjes. Je kan met dit beslag pannenkoekjes of kleine crumpets maken.

Deze smakelijke pannenkoekjes zijn volledig bloem- en melkvrij, en daarom ook geschikt voor coeliakiepatiënten en mensen die lijden aan lactose-intolerantie. Het is een snel en eenvoudig recept, ik bereid het zelf erg vaak en vind ze heerlijk. Voeg je favoriete topping toe, bijvoorbeeld vers fruit, yoghurt, notenboter, ahoornsiroop, pure chocolade, jam of eigengemaakt ijs.

Het is belangrijk om voor dit recept een goede, anti-aanbakpan te gebruiken, dan lukken deze pannenkoekjes perfect. Als je geen goede pan hebt, maak dan kleine crumpets en draai ze halverwege het bakken zo snel mogelijk om. Het beslag is erg glad, dus bak deze gezonde bananenpannenkoekjes op middelmatig vuur voordat je ze omdraait.

Gebruik voor dit recept bananen die zo rijp mogelijk zijn, voor een sterke bananensmaak. Voor een fitnessversie kun je wat eiwitpoeder aan het beslag toevoegen. Pas de smaak van deze pannenkoekjes aan naargelang je eigen smaak - voeg bijvoorbeeld speculaaskruiden, kaneel of cacao toe.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren

Instructies

  1. Mix de banaan en de eieren in een blender tot een gladde substantie.
  2. Lepel het beslag in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak tot zich bubbeltjes beginnen te vormen.
  3. Draai de pannenkoek om en vervolg het bakken tot de pannenkoek een goudbruine kleur heeft.
  4. Serveer met gewenste garnering.
Bereidingstijd8 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën251 Kcal
Koolhydraten21 g
Vezel2 g
Eiwit15 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen