Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Havermoutdonuts met Chocoladeglazuur

Gezonde Havermoutdonuts met Chocoladeglazuur

Ik heb al veel video's bekeken waarin eigengemaakte donuts werden bereid, maar ik schrok altijd van het ongelofelijke gehalte olie waarin de donuts werden gebakken, evenals de tijdrovende bereiding. Daarom bedacht ik dit recept voor gezonde haverdonuts met chocoladeglazuur, om vaker van donuts te kunnen genieten, zonder mijn lichaam te belasten.

Dit recept voor veganistische haverdonuts met chocoladeglazuur bevat alleen ingrediënten die gunstig zijn voor onze gezondheid. Dit recept kan ook worden gebruikt door veganisten. De populaire havermout voorziet dit recept van vezels, en wordt gecombineerd met zachte appelmoes en banaan, een geweldige bron van kalium. De textuur van deze gezonde donuts wordt aangevuld door lijnzaad, gunstig voor het hart, en kaneel. Maar pas op, eet niet al het glazuur op voordat je de donuts ermee kan versieren, want de combinatie van cacao, honing (of agavesiroop voor een veganistische versie) en kokos is onweerstaanbaar. 1 kopje staat gelijk aan 250ml in dit recept.

Gezonde haverdonuts met chocoladeglazuur zijn een smakelijk, gezond en veganistisch alternatief voor traditionele, eigengemaakte donuts. Natuurlijk smaken ze iets anders, maar ze zijn een lust voor het oog en zullen bij elke zoetekauw in de smaak vallen.

Als dit recept voor gezonde donuts je aandacht heeft getrokken, kijk dan ook eens bij de andere recepten op mijn website, ik heb een nog een aantal geweldige recepten voor gezonde donuts.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix de geprakte banaan met de overige ingrediënten.
  2. Verdeel het deeg in balletjes en vorm in donuts.
  3. Snijd een gat in het midden en leg de donut op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak 10 minuten op 180 graden.
  5. Draai de donuts om en bak nogmaals 5 minuten.
  6. Om de glazuur te maken mix je de gesmolten kokosolie met de cacao en honing.
  7. Dip de afgekoelde donuts in de glazuur en versier.
Bereidingstijd20 minuten
Levert6 stuks
Voedingswaarde / 1 stuk
Calorieën130 Kcal
Koolhydraten17 g
Vezel5 g
Eiwit4 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen