Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde kipfilets met spinazie

Gezonde kipfilets met spinazie

Dit recept met kip en spinazie is een geweldige tip voor een smaakvolle en gezonde lunch of avondmaal. Het staat binnen 30 minuten op tafel. Door zijn hoge eiwitgehalte en lage koolhydraat- en caloriegehalte is dit recept perfect voor als je wilt afvallen. Deze gezonde kipfilets met spinazie kun je eten zonder iets erbij, maar ook serveren met rijst, aardappels, couscous of groente. Probeer dit smaakvolle recept voor gezonde kip met spinazie zelf.

Dit is een van mijn favorieten recepten. Hij is, nogmaals, heel makkelijk te bereiden, ook voor beginners. Hij zal in de smaak vallen bij iedereen die gewicht wil verliezen, of naar een bikinilijf streeft. Door net zoveel spinazie als vlees aan het recept toe te voegen, verlagen we het aantal calorieën, maar blijft het tegelijkertijd vullend. Je kunt het opdienen zonder het te garneren, maar die keuze is aan jou. Ik adviseer je in elk geval wel om geraspte mozzarella en maïs aan het recept toe te voegen. Ik kan me dit gerecht namelijk niet voorstellen zonder die twee ingrediënten. Geloof me, iedereen die het tot nu toe heeft geprobeerd, is er weg van. En naast het feit dat deze gezonde kipfilets met spinazie rijk zijn aan eiwitten, bevatten ze ook nog eens grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Bovendien is het heel vezelrijk.

Dus, ben je op zoek naar inspiratie voor een smaakvol en gezond, eiwitrijk dieetrecept voor de lunch of het avondeten? Dan zit je hier goed ;)

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram diepvriesspinazie
  • 1 ui
  • 55 ml sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 12,5 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 6,5 gram zout
  • 6,5 gram kurkuma (Ik raad deze aan)
  • 5 gram peterseliebladeren
  • Optioneel:
  • geraspte mozzarella
  • maïs

Instructies

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Smelt de kokosolie in een grote pan boven middelhoog vuur. Voeg er gesnipperde ui bij en fruit die totdat hij glazig is.
  3. Doe in blokjes gesneden kipfilets in de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper, en giet er 150 ml water bij. Laat 20 minuten stoven onder af en toe roeren.
  4. Zodra het vlees langzaam uit elkaar begint te vallen, doe je er sojasaus, geperste teentjes knoflook en de ontdooide spinazie bij.
  5. Roer het geheel goed door, totdat het overtollige water is verdampt.
  6. Daarna kunnen we de maïs en de geraspte mozzarella toevoegen.
  7. Serveer dit gerecht als het nog warm is, met rijst, couscous, aardappels, of zonder iets erbij.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën229 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel5 g
Eiwit32 g
Vet8 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen