Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Pizzabodem met Tonijn

Gezonde Pizzabodem met Tonijn

Dit is een heerlijk, caloriearm alternatief voor een pizzabodem op basis van bloem. Deze bodem is rijk aan eiwit en bevat nauwelijks koolhydraten of vet. Daarnaast is deze gezonde pizzabodem met tonijn eenvoudig te bereiden, iedereen kan dit. Je hebt slechts 2 basisingrediënten nodig. Probeer deze eigengemaakte pizzabodem eens uit, je krijgt er zeker geen spijt van.

Als je graag nieuwe, interessante gerechten uitprobeert, die ook nog eens gezond zijn, of als je al ooit een andere gezonde pizzabodem hebt gemaakt (bijvoorbeeld op basis van courgette, bloemkool, lijnzaad of vlees), moet je deze pizzabodem met tonijn echt eens uitproberen. Qua smaak is dit één van mijn twee favoriete versies, samen met de courgettepizza, ik maak ze zelf erg vaak. Iedereen die ik deze pizza liet proeven vond het heerlijk.

Deze pizza is een echte eiwitbom, de hele pizzabodem bevat namelijk 40 gram eiwit en slechts 171 calorieën. Deze tonijnpizza is een ideaal dieetgerecht als je af probeert te vallen voor de zomer of meer spiermassa probeert op te bouwen.

Je kan de pizza beleggen met ingrediënten naar keuze. Ik varieer graag, maar kom vaak terug bij de klassieke combinatie van tomatenpuree met oregano, een goede ham of prosciutto, spinazie, mozzarella en mais. De voedingswaarden zijn berekend aan de hand van de ingrediënten voor de bodem.

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 2 eiwitten
  • knoflookpoeder
  • zwarte peper
  • garnering (naar smaak)

Instructies

  1. Mix de uitgelekte tonijn met de eiwitten en kruiden.
  2. Spreid het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bak het deeg op 190 graden gedurende 10 minuten.
  4. Beleg daarna met gewenste ingrediënten bovenop de pizza en bak nog eens 5 minuten.
Bereidingstijd20 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën122 Kcal
Koolhydraten0 g
Vezel0 g
Eiwit27 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen