Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Pizzabodem van Courgette

Gezonde Pizzabodem van Courgette

Als je van heerlijke, gezonde pizzabodems houdt, ben je op de juiste plek. Deze gezonde pizzabodem van courgette zal je smaakpapillen verrassen, en smaakt heerlijk in combinatie met je favoriete pizzatoppings. En het allerbeste, je kan de hele pizza helemaal alleen opeten, zonder enig schuldgevoel! Deze uitstekende bloemloze courgettepizza is een geweldig gezond alternatief op de klassieke pizzabodem van bloem, vooral dankzij het lage calorie- en koolhydraatgehalte, en een hoog eiwit- en vezelgehalte.

Courgette zit boordevol voedingsstoffen en kan op een miljoen verschillende manieren gebruikt worden. Courgette ondersteunt het afweersysteem en deze vitaminebom wordt eenvoudig verteerd door je lichaam. Daarnaast is deze courgettepizza heerlijk sappig en eenvoudig te bereiden, gewoon even raspen, uitknijpen en met de andere ingrediënten mengen.

Ei en kaas binden het courgettedeeg, en geven structuur en smaak aan het recept. Deze courgettepizza vult de maag, en je kunt er van alles op doen, het is maar net wat je lekker vindt. Niemand kan je ervan weerhouden om hem helemaal op te eten, stuk voor stuk.

Van alle bloemloze pizzabodems komt deze pizzabodem van courgette het dichtst in de buurt van normaal pizzadeeg, doordat courgette zo’n neutrale smaak heeft. Het is echt overheerlijk, ontdek het zelf maar eens! Om je te laten zien hoe eenvoudig de bereiding is, heb ik een kort videorecept voor je gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 50-100 gr geraspte kaas
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • knoflookpoeder

Instructies

  1. Rasp de courgette en pers zoveel mogelijk vocht eruit als je kunt met behulp van een doek of je handen.
  2. Mix dan de courgette met de eieren, kruiden, zout (naar smaak) en geraspte kaas.
  3. Het is naar eigen invulling hoeveel kaas je wilt gebruiken - deze pizza is lekker met 50 gr kaas, maar is smaakvoller en steviger met 100 gr kaas.
  4. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten op 190 graden.
  5. Haal na 15 minuten de pizzabodem uit de oven, beleg met de gewenste garnering en bak nogmaals 10 minuten.
Bereidingstijd30 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën177 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel0 g
Eiwit14 g
Vet12 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen