Fit Tovenares
Volg mij
Glutenvrije Proteïnewafels/Pannenkoeken

Glutenvrije Proteïnewafels/Pannenkoeken

Ik houd van wafels, pannenkoeken en beschuitbollen en kan mij geen weekend zonder deze lekkernijen voorstellen. Maar de klassieke bloemrijke versies vallen niet altijd even goed (en je komt er zo snel van aan, toch?). En het zou natuurlijk een beetje raar zijn als ik als fit food blogger geen gezonde recepten voor wafels en pannenkoeken zou bedenken. Dit is het beste recept voor gezonde wafels en pannenkoeken dat ik tot nu toe heb geprobeerd - ze zijn heerlijk zacht en daarnaast bijzonder voedzaam. Ook zijn ze volledig bloemvrij, glutenvrij en suikervrij!

Bij het bereiden van deze pannenkoeken en wafels kun je ook eiwitpoeder gebruiken in plaats van bloem. Gebruik gewoon een klein beetje minder, zodat de wafels minder calorieën bevatten, maar ook minder koolhydraten en meer eiwit. Een portie van deze fitnesswafels bevat tot 32g eiwit en slechts 29g koolhydraten, naar mijn mening een geweldige verhouding voor wafels en pannenkoeken.

Als je geen wafelijzer hebt, kun je in plaats van wafels proteïnepannenkoeken maken. Als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken, kun je het vervangen door bloem naar keuze, puddingmix or melkpoeder, maar dan verliest het recept wel de hiervoor beschreven voordelen van een hoog eiwitgehalte, weinig koolhydraten en calorieën.

Slechts één gezonde wafel stilt de honger al, dus waarschijnlijk heb je er niet meer nodig. En let op, gebruik altijd bananen die zo rijp mogelijk zijn voor het deeg.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el kokosmeel/amandelmeel (Ik raad deze aan)
  • 35 gr proteïne poeder
  • een snufje bakpoeder
  • een snufje kaneel
  • 1 rijpe banaan

Instructies

  1. Pureer in een kom de banaan met een vork en mix het samen met de overige ingrediënten.
  2. Giet het beslag in een voorverwarmd wafelijzer en bak de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin. Als je geen wafelijzer met antiaanbaklaag hebt, vet dan het ijzer in met wat olie.
  3. Je kunt met hetzelfde beslag ook pannenkoeken bakken.
  4. Serveer de wafels met yoghurt, zelfgemaakt bananenijs, eiwitmousse, fruit, pure chocolade of ahornsiroop - of besprenkel de wafels met cacao nibs.
Bereidingstijd10 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën332 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel5 g
Eiwit36 g
Vet9 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen