Fit Tovenares
Volg mij
Havermout-ontbijtrepen met Fruitvulling

Havermout-ontbijtrepen met Fruitvulling

Een makkelijk en snel recept voor een krachtig en gezond ontbijt of ochtendsnack vol complexe koolhydraten die je de hele ochtend lang energie geven. Als je genoeg hebt van havermout in de vorm van pap of ontbijtgranen, probeer dan deze suikervrije, vetvrije en bloemvrije variant. De repen zijn slechts gezoet met fruit en hebben een aangename, lichtzoete smaak. Ik weet zeker dat deze gezonde zelfgemaakte havermoutrepen jouw nieuwe favoriet worden.

Er zijn slechts een paar basisingrediënten en een paar minuten van je tijd nodig om deze repen te bereiden. Gebruik je favoriete fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, abrikozen, kersen of appel). Fruit bevat weinig vet en zijn vezelrijk.

Je kan dit recept altijd aan je eigen smaak aanpassen, breng het op smaak met kaneel, kardemom of speculaaskruiden, of probeer een andere fruitvulling, afhankelijk van het seizoen. Gebruik bananen die zo rijp mogelijk zijn om het deeg te bereiden. Als je deze ontbijtrepen als dessert wilt serveren, voeg dan 1 tot 2 theelepels honing of stevia aan het deeg toe voor een zoetere versie.

Bereid deze gevulde dieethavermoutrepen een dag van tevoren en neem ze mee als ochtendsnack, en geniet van je gezonde snackmoment op school of op het werk :)

Ingrediënten

  • 270 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 1 banaan
  • 375 gr appelmoes (suikervrij)
  • 1 tl kaneel
  • Vulling:
  • 150 gr fruit (bijv. bessen)
  • 1 banaan
  • 125 gr appelmoes (suikervrij)

Instructies

  1. Mix de havermout, gepureerde banaan, appelmoes en kaneel.
  2. Verdeel de helft van dit mengsel in een bakvorm. Kies het formaat aan de hand van de gewenste dikheid van de repen.
  3. Bereid de vulling.
  4. Blend met behulp van een handblender het fruit, de banaan en appelmoes.
  5. Verdeel wanneer dit klaar is het mengsel over de havermout.
  6. Bedek de vulling met de rest van het havermout mengsel.
  7. Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 tot 35 minuten tot hij bruin is.
  8. Laten afkoelen en in repen snijden.
  9. Ik raad aan om de repen voor een nacht in de koelkast te laten staan - dit maakt ze steviger de volgende dag.
Bereidingstijd45 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën143 Kcal
Koolhydraten25 g
Vezel5 g
Eiwit3 g
Vet2 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen