Fit Tovenares
Volg mij
Heerlijke gebakken Courgette

Heerlijke gebakken Courgette

Voor mij is courgette een veelzijdige, gezonde en smakelijke zomergroente die op een miljoen verschillende manieren kan worden bereid. Als het op koken aankomt, kan courgette een hoop ongezonde ingrediënten vervangen, dus gebruik zoveel courgette als je maar wilt. Je zal versteld staan van de heerlijke smaak en het gunstige effect op je spijsvertering. Probeer dit smakelijke en gezonde courgetterecept gecombineerd met kaas en eieren.

Deze heerlijke courgette uit de oven is bewijs dat je niet alleen zware cakes van bloem in de oven kan bereiden, maar ook gezonde, eenvoudige en lichte maaltijden. In dit recept speelt ook kaas een belangrijke rol, het smelt over de courgette en creëert knapperige laagjes die iedere courgettemaaltijd nog onweerstaanbaarder maken.

Gebruik geraspte mozzarella, het is echt heerlijk uit de oven, of Parmezaanse kaas, gekarakteriseerd door zijn kenmerkende zoute smaak.

Deze gezonde courgette uit de oven met kaas zal je versteld doen staan! Het is makkelijk te bereiden, smaakt onweerstaanbaar en ligt niet zwaar op de maag. Daarnaast bevat dit gerecht een hoog eiwitgehalte en weinig calorieën en koolhydraten. Het past goed bij vlees of kan worden gebruikt als bijgerecht, maar is ook lekker op zichzelf.

Ingrediënten

  • 2 courgettes (ongeveer 525 gr geraspte courgette)
  • 2 eieren
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 100 gr geraspte kaas (mozzarella, parmezaanse kaas)

Instructies

  1. Schil en rasp de courgette. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de courgette te persen.
  2. Als al het water uit de courgette is, mix met de eieren, zout, kruiden en 2 volle eetlepels kaas.
  3. Doe het deeg in een bakvorm (15x23 cm), bestrooi met de overgebleven kaas en bak 30 minuten op 190 graden, afgedekt met aluminiumfolie.
  4. Haal na 30 minuten de folie eraf en bak nog eens 15 minuten tot de courgette goudbruin is.
Bereidingstijd50 minuten
Levert4 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën110 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel1 g
Eiwit10 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen