Fit Tovenares
Volg mij
Koolhydraatarme kipfilet met wortel en "bloemkoolrijst"

Koolhydraatarme kipfilet met wortel en "bloemkoolrijst"

Proef deze smakelijke, gezonde en eiwitrijke lunch of avondmaal eens. De koolhydraatarme kipfilets met wortel en "bloemkoolrijst" bevatten weinig koolhydraten. In dit recept wordt de rijst namelijk vervangen door fijngesneden bloemkool, waardoor de hoeveelheid koolhydraten aanzienlijk wordt verlaagd. Met dit recept breng je bovendien meer groentes in je dagelijkse voeding. Deze koolhydraatarme maaltijd smaakt heerlijk. Als je nog nooit eerder "bloemkoolrijst" heb geproefd, geef het dan eens een kans - in deze combinatie smaakt het geweldig.

De bereiding van de bloemkoolrijst is vrij eenvoudig en het is het resultaat meer dan waard. Het hele gerecht bevat weinig vet en calorieën, dus je kunt er ook van genieten als je op dieet bent en wilt afvallen. Bloemkool is rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels die de spijsvertering bevorderen. Het wordt bovendien beschouwd als de beste voeding voor het voorkomen van kanker. Dat zijn slechts een paar goede redenen waarom je rijst zou moeten vervangen door bloemkool. Dit recept voor koolhydraatarme kipfilets met wortel en "bloemkoolrijst" is extreem eenvoudig. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs een beginneling in de keuken in staat is om het te maken.

Dit koolhydraatarme kiprecept is perfect als snelle lunch of lichte avondmaal voor je gezin. Als je een dieet volgt, dan kun je wat mij betreft nooit genoeg van dit soort eenvoudige recepten hebben. Probeer deze combinatie maar eens, ik weet zeker dat je het lekker zult vinden!

Ingrediënten

  • 700 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 15 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 200 gram wortels
  • 30 ml citroensap
  • 10 gram knoflookpoeder
  • 2,5 gram gemalen zoete paprika
  • 5,5 gram zout
  • snufje kurkuma
  • 1 grote bloemkool
  • 30 ml water
  • 5 gram zeezout
  • 1 gram gemalen zwarte peper
  • basilicum

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui totdat hij glazig is.
  2. Voeg er vervolgens de in stukjes gesneden kipfilets bij.
  3. Meng alles goed door elkaar, voeg daarna een beetje water toe en dek de pan af. Laat het geheel 20 minuten stoven, onder af en toe roeren.
  4. Doe ten slotte kruiden, zout, citroensap en grof geraspte wortels in de pan.
  5. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken, en zet het vuur vervolgens uit.
  6. Snij de bloemkool intussen in kleine roosjes. Meng die vervolgens in een blender totdat ze eruit zien als rijst. Je kunt de bloemkool natuurlijk ook met een mes in kleine stukjes snijden, als je dat liever wilt. Echter, met een keukenmachine worden de stukjes een stuk kleiner.
  7. Doe de fijngesneden bloemkool in een diepe pan en voeg er 30 ml water bij. Breng op smaak met zout en kruiden en laat gedurende 10 minuten koken. Af en toe roeren, totdat de bloemkool een goudbruine kleur begint te krijgen.
  8. Haal de "bloemkoolrijst" ten slotte van het vuur en serveer samen met het vlees.
Bereidingstijd40 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën310 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel7 g
Eiwit45 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen