Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke Eiwitpannenkoeken (Glutenvrij)

Makkelijke Eiwitpannenkoeken (Glutenvrij)

Stel je voor, genieten van pannenkoeken zonder schuldgevoel. Leer hoe je deze heerlijke en eenvoudige eiwitpannenkoeken op een gezonde en smakelijk wijze kan bereiden. Deze gezonde pannenkoeken staan binnen een handomdraai op tafel en zijn bovendien gluten-, suiker- en vetvrij.

Deze gezonde eiwitrijke pannenkoeken zijn te maken met behulp van mijn eenvoudige recept en slechts 3 ingrediënten. Puur genot voor iedere zoetekauw, zonder enig schuldgevoel. Aangezien deze pannenkoeken veel eiwit bevatten, zal je snel verzadigd zijn en er waarschijnlijk slechts één van op krijgen. De smaak en textuur van de pannenkoek hangt af van het soort eiwitpoeder dat je gebruikt. In sommige gevallen worden ze iets droger, ik raad je dan aan om wat yoghurt, ahornsiroop of een fruitsaus over de pannenkoek te gieten.

Breng je pannenkoek op smaak naar gelang je eigen smaak. Gebruik fruit, yoghurt, kwark, notenboter, fruitsaus, cacaonibs of ahornsiroop. Mijn eenvoudige eiwitrijke pannenkoekenrecept smaakt net zo lekker als ouderwetse pannenkoeken, maar dan boordevol eiwit. Dit recept bevat tevens weinig koolhydraten en calorieën. Daarom zijn deze pannenkoek de perfecte keus voor na het sporten.

Een tip: als je met eiwitpoeder bakt, kies dan voor een eiwitconcentraat in plaats van een isolaat, of een mengsel van beiden. Hoe zuiverder het eiwit, hoe droger het eindresultaat zal zijn.

Ingrediënten

  • 1 schep (30 gr) proteïne poeder
  • 1 ei
  • 50 ml water of melk

Instructies

  1. Mix, in een blender, shaker of gewoon met de hand, alle ingrediënten samen totdat het beslag geen klontjes meer heeft.
  2. Verwarm een koekenpan.
  3. Als je een pan hebt met goede anti-aanbaklaag, hoef je deze niet met olie in te vetten.
  4. Giet het beslag in de voorverwarmde pan en bak de pannenkoeken 2 minuten aan beide kanten op halfhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn.
  5. Beleg de pannenkoek naar eigen smaak - met vers fruit- yoghurt, kwark, noten boter, cacao nibs of ahornsiroop.
  6. De smaak en structuur van de pannenkoeken kan variëren afhankelijk van het type proteïne poeder dat je gebruikt. In sommige gevallen kan het droog uitvallen. Ik raad in dat geval aan om yoghurt, ahornsiroop of een fruit sausje over de pannenkoeken te gieten.
Bereidingstijd5 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën163 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel1 g
Eiwit24 g
Vet6 g