Fit Tovenares
Volg mij
Frisse mokka-eiwitshake

Frisse mokka-eiwitshake

Ik overdrijf niet, dit is echt de beste eiwitshake die ik ooit heb geproefd! Probeer deze frisse mokka-eiwitshake eens als ontbijt op een warme zomerdag. De wereld zal er meteen een stukje mooier uitzien en je kunt de dag met frisse energie beginnen.

Als je altijd al ontbijt met een eiwitshake, dan zul je zeker genieten van dit recept voor een gezonde mokkashake, die meteen ook je energie aanvult. Waarom zou je eiwitten en koffie apart drinken, terwijl je ze ook tegelijkertijd kunt drinken en zo tijd kunt winnen? Zet je favoriete koffie en voeg er de beste eiwitten met chocoladesmaak aan toe. De voedingswaarden van dit drankje zijn vooral afhankelijk van het eiwitpoeder dat je gebruikt.

Je kunt deze shake ook drinken voordat je gaat sporten. Het is bewezen dat koffie een positief effect heeft op het lichaam en dat het helpt tijdens de training. Dat is de reden waarom sportscholen, naast eiwitdrankjes en energierepen, steeds vaker ook koffie aanbieden. Eiwitten zijn daarnaast ook geschikt bij het ontbijt. Ze geven namelijk een verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je hongergevoel langer uitblijft. Hierdoor grijp je dus minder snel naar een tussendoortje. Het is met name goed voor na het sporten; de eiwitten helpen je lijf om je spieren te herstellen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten is persoonlijk, omdat het afhankelijk is van de intensiteit van je training en de doelen die je nastreeft.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 1/2 cup amandelmelk (of kokos-, haver-, koemelk)
  • 1/2 cup ijs
  • 1/2 cup bereide koffie
  • 1 schepje eiwitpoeder met chocoladesmaak
  • 1 eetlepel (tbsp) cacaopoeder (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Zet allereerst de koffie die jij lekker vindt. Laat de koffie afkoelen. Doe alle ingrediënten, inclusief de afgekoelde koffie, in de blender en meng alles goed doorelkaar. Drink de shake meteen op.
Bereidingstijd10 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën160 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel3 g
Eiwit25 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen