Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken browniepap

Gebakken browniepap

Maak je ochtenden leuker met deze overheerlijke gebakken "brownie-"pap. Hij is niet alleen ontzettend smaakvol, maar ook heel gezond door de vele vitaminen en mineralen. Ik weet zeker dat je met zo'n ontbijt geen moeite meer zult hebben om 's ochtends je bed uit te komen :)

Deze smaakvolle gebakken haver met een rijke chocoladesmaak lijkt op de beroemde brownie. Het verschil is alleen dat je er na het eten van deze gezonde versie wel goed gevoel overhoudt. Je hebt immers geen lege calorieën gegeten, maar een gezonde pap vol voedingsstoffen met de smaak van een brownie. Gebakken browniepap is redelijk caloriearm en vetarm, maar geeft je toch een verzadigd gevoel.

Haver en melk horen bij een gezond ontbijt, maar waarom zou ze niet wat verbeteren? Je zult zeker niet teleurgesteld zijn. Let bij het kiezen van de meel op de hoeveelheid. Ik raad je aan om kokosmeel te gebruiken, maar dit meel werkt nogal absorberend. Gebruik je dus een andere meelsoort, dan kan het zijn dat je een grotere hoeveelheid ingrediënten nodig hebt. Dit gezonde zoete haverontbijt is een geweldige start van een nieuwe dag. Het is verzadigend en levert een grote dosis voedingsstoffen en energie, maar ligt tegelijkertijd niet zwaar op de maag.

Je kunt deze gezonde gebakken browniepap echter ook serveren als tussendoortje gedurende de dag. Probeer het! En vergeet niet een paar stukjes pure chocolade erdoorheen te roeren; jammie!

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle Ingrediënten goed door elkaar en verdeel de pap in twee bakvormpjes of kleine hittebestendige kommetjes.
  2. Strooi wat pure chocoladeschaafsel over de pap en bak het gedurende 15-20 minuten op 160 graden, totdat het is gestold.
  3. Ik raad je aan om de browniepap warm te eten.
Bereidingstijd25 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën315 Kcal
Koolhydraten52 g
Vezel6 g
Eiwit12 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen