Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken Havermout zonder Bloem en Suiker

Gebakken Havermout zonder Bloem en Suiker

Deze heerlijke en snel te bereiden havermoutcake of gebakken havermout zonder toegevoegde suikers of bloem is perfect voor het ontbijt! Het is waarschijnlijk niet nodig om uit te leggen waarom havermout de perfecte ontbijtkeus is. Als je van havermout houdt, in welke vorm dan ook, en eens iets anders wil proberen, bereid dan deze gezonde gebakken havermout - de smaak zal je verrassen.

Deze gebakken havermout is erg makkelijk te bereiden en bevat alleen gezonde ingrediënten. Het is binnen enkele minuten klaar en is geschikt voor beginners. Het bevat geen gluten of suiker en is rijk aan voedingsvezel, complexe koolhydraten en eiwitten. De licht zoete smaak is te danken aan het fruit, ik denk dat het niet nodig is om suiker of honing te gebruiken als extra zoetstof. Eén portie bevat relatief weinig calorieën.

Besmeer deze gebakken havermout met pindakaas en voeg wat vers fruit toe voor een lekker toetje of ontbijt. Je kan ook je favoriete ingrediënten verwerken in het deeg, om zo de smaak van deze gebakken havermout iedere keer net weer iets anders maken.

Om een veganistische versie van dit recept dit maken, vervang je de normale melk eenvoudigweg door kokosmelk of amandelmelk.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix de gepureerde banaan, geraspte appel en alle overige ingrediënten in een kom.
  2. Giet het deeg in een broodvorm (of een kleinere vorm) en bak op 180 graden in 25 tot 30 minuten goudbruin.
  3. Je kunt het na het bakken direct eten (het zal een beetje kruimelen) of laten afkoelen of in de koelkast zetten.
Bereidingstijd35 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën390 Kcal
Koolhydraten68 g
Vezel11 g
Eiwit12 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen