Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde hartige courgettetaart met kwark

Gezonde hartige courgettetaart met kwark

Heb je courgette en kwark in de koelkast liggen, maar weet je niet wat je ermee moet doen? Maak dan eens deze heerlijke hartige courgettetaart met kwark en prei. Hij is geschikt als gezond ontbijt of als lichte avondmaal vol eiwitten. Voor dit recept heb je maar enkele eenvoudig verkrijgbare ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Het recept voor deze hartige courgettetaart is uiterst eenvoudig en relatief snel te bereiden. Vergeet niet om de courgette vooraf even goed uit te knijpen om zoveel mogelijk water te verwijderen, anders wordt de taart te nat. Als je een wat grotere en stevigere courgettetaart wilt maken, kun je meer bloem aan het deeg toevoegen. Voor een glutenvrije versie van de courgettetaart kun je boekweitmeel gebruiken.

Deze gezonde hartige courgettetaart heeft een hoog eiwitgehalte en is tegelijkertijd relatief vetarm: er zit meer dan 12 gr. eiwit in 1 punt. Je kunt het recept altijd aanpassen aan jouw eigen smaak of aan de inhoud van je koelkast - je kunt bijvoorbeeld andere groenten, maïs, geraspte kaas, rode ui, tonijn of zelfs stukjes gegrilde kip of zalm toevoegen. Ben je in een creatieve bui en wil je improviseren? Dan is deze hartige courgettecake perfect voor jou.

Ik raad iedereen aan om dit recept te proberen - je zult weg zijn van zijn eenvoud, uitstekende smaak en, last but not least, geweldige voedingswaarden.

Ingrediënten

  • 500 gr. geraspte courgette
  • 7 eieren (middelgroot)
  • 80 gr. smeltbloem (of boekweit)
  • 1/2 prei
  • 200 gr. kwark (afgegoten)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1/2 tsp zout
  • 1/4 tsp gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Knijp de geraspte courgette zoveel mogelijk uit met een keukenhanddoek.
  2. Meng de courgette in een kom met de eieren, kruiden, zout, geplette teentjes knoflook, fijngehakte prei en afgegoten kwark.
  3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm of in een siliconen bakvorm (ongeveer 25 cm in diameter ).
  4. Bak de courgettetaart in 45 minuten op 200 graden goudbruin.
Bereidingstijd55 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën148 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel2 g
Eiwit12 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen