Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde, romige smoothie met frambozen en ananas

Gezonde, romige smoothie met frambozen en ananas

Het is bekend dat smoothies enorm populair zijn bij fans van fruit, frisse drankjes, vitamines en gezonde voeding. Je kunt eindeloos combineren met alle mogelijke ingrediënten. Met dit voedzame drankje, dat in slechts 5 minuten klaar is, kun je elke ochtend weer van een andere smaak genieten. Probeer de volgende keer eens deze gezonde, verfrissende, romige smoothie met frambozen en ananas.

Het enige dat je nodig hebt, is een blender en een paar minuten om het fruit te wassen. Frambozen verzachten op een aangename manier de karakteristieke smaak van ananas, en de yoghurt geeft de smoothie een heerlijk zachte en romige smaak. Als je nog nooit eerder yoghurt hebt gebruikt in een smoothie, dan zul je dat na het proeven van deze smoothie vast en zeker vaker gaan doen. Je kunt de yoghurt natuurlijk ook vervangen door plantaardige yoghurt of melk (kokos-, amandel- of havermelk). Wil je graag wat extra eiwitten in je smoothie, roer er dan een beetje eiwitpoeder (Ik raad deze aan) doorheen.

Dit makkelijke recept voor een gezonde, romige smoothie met frambozen en ananas is met name geschikt voor de warme zomerdagen. Het is namelijk heerlijk verfrissend en het geeft je lichaam een opkikker. Je geniet het meest van deze smoothie als je het in een groot glas giet, en het met een dik, papieren rietje opdrinkt. Jammie! Drink hem wel zo snel mogelijk op, want sommige enzymen vervliegen namelijk al binnen een paar minuten. Deze verfrissende smoothie is rijk aan vitaminen en vezels, waardoor het ook meteen je stofwisseling op gang brengt. Verwen jezelf en je dierbaren met deze ananas-frambozen yoghurtsmoothie. Jullie zullen ervan smullen!

Ingrediënten

  • 150 gram ananas
  • 150 gram ingevroren frambozen
  • 100 gram yoghurt (of Griekse yoghurt of plantaardige melk)
  • 120 ml water

Instructies

  1. Mix alles tot een glad geheel en drink de smoothie vervolgens zo snel mogelijk op.
Bereidingstijd5 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde /
Calorieën255 Kcal
Koolhydraten41 g
Vezel10 g
Eiwit17 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen