Fit Tovenares
Volg mij
Koolhydraatarme pizza met tonijn, avocado en gepocheerd ei

Koolhydraatarme pizza met tonijn, avocado en gepocheerd ei

Een overheerlijke en gezonde koolhydraatarme tonijnpizza met gepocheerd ei, met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Geniet ervan tijdens je ontbijt, lunch of het avondeten. Hij smaakt het lekkerst als hij nog warm is. Deze gezonde tonijnpizza is een van mijn favoriete gezonde recepten.

Deze pizza heeft een ongebruikelijke bodem, gemaakt van tonijn, eieren, water en kikkererwtenmeel. Je kunt hem dus volledig glutenvrij maken. Heb je geen kikkererwtenmeel in huis? Vervang het dan door een andere meelsoort om de juiste consistentie te behouden. Besmeer de gebakken pizzabodem met geprakte avocado en garneer de bovenkant van de pizza met een perfect gepocheerd eitje en zongedroogde tomaatjes. Neem van mij aan, dit gezonde gerecht smaakt zelfs nog beter dan het eruit ziet. Naast het feit dat deze pizza perfect smaakt, heeft het ook nog eens uitstekende voedingswaarden. Deze koolhydraatarme pizza zit boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten. De pizza is vullend genoeg voor twee personen, maar als je erg veel honger hebt, dan kun je jezelf zonder schuldgevoel verwennen met een hele pizza.

Slechts 1 portie van deze gezonde koolhydraatarme pizza levert al een flinke hoeveelheid selenium, fosfor, zink, vitamine B, ijzer, magnesium en vitamines D, A en E.

Ben je een liefhebber van gerechten met pizza of tonijn, probeer dan eens deze speelse, eiwitrijke variant. Je zult niet teleurgesteld worden.

Ingrediënten

  • 150 gram tonijn in eigen vocht
  • 2 eieren
  • 45 ml water
  • 30 gram kikkerwertenmeel (of een andere meelsoort)
  • snufje zeezout
  • peper (naar smaak)
  • Voor de garnering:
  • 1 avocado
  • 1 ei
  • snufje gemalen zwarte peper
  • zongedroogde tomaten (optioneel)

Instructies

  1. Meng de tonijn, waarvan je het vocht hebt afgegoten, samen met de 2 eitjes, het water, de kikkererwtenmeel (of een andere meelsoort), het zout en de peper door elkaar in een kom.
  2. Giet het deeg in een ronde cakevorm (met een diameter van ongeveer 22 cm), die je hebt bekleed met bakpapier of hebt ingesmeerd met olie.
  3. Bak het deeg gedurende 15 - 20 minuten op 180 graden Celsius, totdat hij goudbruin is.
  4. Prak de avocado in een kleine kom met een vork fijn.
  5. Voeg een snufje gemalen zwarte peper toe.
  6. Besmeer de gebakken pizzabodem met de avocadopuree.
  7. Bereid ten slotte een gepocheerd eitje. Breng water aan de kook in een kleinere pan. Zet het vuur vervolgens zo laag mogelijk, zodat het water stopt met koken.
  8. Roer met een lepel door het water om een kleine draaikolk te creëren, en laat vervolgens langzaam een gebroken eitje in het midden zakken.
  9. Kook gedurende 3 - 4 minuten.
  10. Haal het eitje vervolgens uit het water met een schuimspaan en leg het midden op de pizza. Snij het eitje voorzichtig door.
  11. Voor het beste resultaat gebruik je verse eieren.
  12. Ten slotte kun je de pizza nog garneren met wat zongedroogde tomaatjes.
Bereidingstijd30 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën411 Kcal
Koolhydraten15 g
Vezel7 g
Eiwit33 g
Vet24 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen